Nevşehir ve Kapadokya'nın Sesi olarak bölgenin en güçlü Basını FİB Haber köşe yazarı ailesine bir yazar daha katılıyor. Eğitimci Yazar Mehmet Karaaslan bundan böyle yazılarıyla siz Fibhaber.com okuyucularına hitap edecek.

Nevşehir Gündemin Adresine hoşgeldiniz ...


Mehmet Karaaslan Kimdir ?

1978 yılında Nevşehir’in Uçhisar beldesinde dünyaya gelmiştir. Uçhisar ilköğretim okulu ve Nevşehir İmam hatip Lisesinde eğitim gördükten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Lisan eğitimini tamamlamıştır. 1999 yılında Nevşehir Özel Çözüm Dershanesinde çalışmaya başlamış ve bu kurumda dört yıl Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği görevini yürütmüştür.

2004 yılında Erciyes Üniversitesi’ndeki yüksek lisans eğitimini  “Hacıbektaş Folkloru” adlı monografi ile tamamlayan Karaaslan, Nevşehir’de göreve başlayarak Van ve Diyarbakır gibi doğu ve güneydoğu illerinde Milli eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli ilköğretim okulu ve liselerde görev yapmıştır.

Eşinin İhtisası için Van’da bulunduğu sırada Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Doktora eğitimine başlamış ve İran’ın güneyinde yaşayan konargöçer nitelikli bir Türk topluluğu olan Kaşkaylar üzerine yaptığı bir alan araştırması neticesinde “Kaşkay Türklerinde Geçiş Dönemleri Doğum- Evlenme- Ölüm adlı tez çalışmasıyla 2010 yılında Doktor olmuştur.

2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sınavı kazanarak İran’ın sosyal bilimler alanındaki en önemli üniversitelerinden birisi olan Allame Tabatabai Üniversitesinde bir dönem ders vermiştir.

2012 yılında Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesine Yrd. Doç. Dr. Olarak ataması yapılan Mehmet Karaaslan; Arap ve Türk Halk Anlatılarındaki Motiflerin Karşılaştırmalı İncelenmesi ve Her İki Kültüre Ait Folklor Ürünlerinde Din Algısı adlı araştırma projesi ile 2013 -2014 yılları arasında bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletleri Indiana eyaletinde İndiana Üniversitesinde Yüksek Öğretim Kurumu bursuyla araştırmacı olarak çalışmıştır.

2014 yılında Aziz Mahmut Hüdai Vakfıyla ortaklaşa geliştirilmiş bir TİKA projesi kapsamında Batı Afrika ülkesi Mali’de üç hafta süreyle ülkenin eğitim sistemine ilişkin alan araştırması yapmış olan Mehmet Karaaslan, farklı projeler kapsamında Rusya ve Kırım gibi ülkelerde de bulunmuştur.

Kapadokya bölgesinin kültürel değerlerini iç ve dış turizmde doru bir biçimde kullanmayı amaçlayan çalışmalara Nevşehir Üniversitesinde göreve başladığı 2010 yılından beri ağırlık vermeye çalışan Karaaslan bu kapsamda 2012 yılında Tarihi Kentler Birliği toplantılarında Nevşehir Üniversitesini temsil etmiş ve rapor sunmuştur. Bu bağlamda 2014 Temmuz ayından itibaren Uçhisar Belediyesi tarafından belediye meclis üyelerinin ortak kararıyla “Yaşayan Müze” çalışmalarını koordine etmek üzere görevlendirilmiştir.

Türk Kültürü alanında çok sayıda bilimsel makalesi ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş bildirisi olan Karaaslan; halen Nevşehir Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve Eğitim Bir- Sen Nevşehir Üniversite Temsilciliği görevini yürütmektedir.

Şu an Nevşehir Devlet Hastanesinde Fizik tedavi Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı olan Uzm. Dr. Gülşah Karaaslan ile 2002 yılında hayatını birleştirmiş olan Karaaslan’ın Ali Fuat ve Ahmet Alp adında iki oğlu Asude Şebnem adında bir kızı vardır. 

Bu haftaki ilk yazısını okumak için:

http://www.fibhaber.com/etliye-sutluye-dokunmayan-yazilar-makale,347.html