Yazar Aytekin'in yayınlanmış 5 kitabı bulunuyor. Bu kitaplar: Nefesimiz Gül Bahçesi, Ozan'ın Şairliği, Dünden Bugüne Derinkuyu, Gülbaba ve IV Murat (Çizgi roman),  Harman Zamanı.

Yazar Aytekin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kesişen Yollar romanında Anadolu'dan metropele giden bir insanın tutkularını ve Anadolu insanın fantastik olgulara karşın geleneklerine bağlılığını korumaya çalışmasını irdelemek istediğini, Kesişen Yollar'da aşk ve sevgi arasında kalmış bir insanın hallerini görüldüğünü söyledi.


Kitaplarında Anadolu'daki hayatların, sosyal yaşantının kendisine esin kaynağı olduğunu belirten Aytekin, "Anadolu'dan bir yazar olarak kitap yayımlatmak çok zor. Kıt kaynaklarla bugüne kadar 5. kitabımı yayımlattım. Ben yazıp çizmeyi çok seviyorum bunları da çıkardığım kitaplarla ölümsüzleştiriyorum. İnsanlardan beklentim kitaplarımı alarak bana destek olmları" diye konuştu.

Ressam, yazar Osman Aytekin, 20 Ocak 1959 Derinkuyu'da doğdu. Nevşehir Lisesi mezunu. Emekli memur. Evli ve üç çocuk babası.