Başkan Çavdar yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “10 Ağustos Pazar günü 12. Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk defa millet olarak sandığa gideceğiz. Bu seçimlerin yakın Türk siyasi hayatımızın en önemli seçimi olacağı muhakkaktır. Milletimiz, bu seçimin ülkemiz ve dünya açısından ne kadar önemli olduğunun farkındadır. Bu yüzden devleti ve milleti hakkıyla temsil edecek; demokrasiyi kurumsallaştırma yolunda emek harcayacak; cesur ve kararlı adımlar atacak; çözüm sürecini devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirecek; tek vatan, tek bayrak, tek millet ülküsüyle hareket edecek; ekonomik gelişimi sürdürerek ivme kazandıracak; devlet içine sızmış yapılarla kararlı bir şekilde mücadele edecek; sivil bir anayasa yapma yolunda yol gösterici olacak; kadim medeniyet değerlerimizi yücelterek Yeni Türkiye yolunda tarihsel sorumluluğumuzu üstlenip 2023 ve 2071 hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek; anayasal haklarını sonuna kadar kullanarak Cumhurbaşkanlığı makamını sembolik bir makam dışına taşıyacak; ulusal ve küresel düzeyde inisiyatif alarak dünya politikasına yön verecek; Türk Dünyası’nı kucaklayacak ve İslam âlemine önderlik edecek bir vizyona sahip adayı Cumhurbaşkanlığı makamına taşımak millet olarak en önemli vazifemiz olacaktır.

Bu görevleri yerine getirecek kişinin bu ülkenin hamuruyla yoğrulmuş, bu milletin içinden çıkarak milletiyle özdeşleşmiş birisi olması elzemdir. Mevcut adaylar arasında bu özelliklere haiz olan; 2002’den bu yana Türkiye’nin ayağındaki prangaları kırıp atan; yaptığı hizmetlerle yapacaklarını teminat altına alan; Türkiye’nin dönüşüm ve gelişim hikâyesini başlatan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi olarak Büyük Türkiye hayalini gerçekleştiren; dünya devletlerine hodri meydan diyerek gündem belirleyebilen; göründüğü gibi olan ve gücünü bu aziz milletten alarak gönüllere taht kuran kişi ‘Yeni Türkiye’nin Mimarı’, ‘Milletin Adamı’, ‘Büyük Usta ve nam-ı diğer ‘Uzun Adam’dan başkası değildir. Bu yüzden 2002’de Ak Parti olarak ülkemize doğan güneşin mimarı, genel başkanı, üç dönemdir Başbakanlık görevini başarıyla ve büyük bir özveriyle üstlenen Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Yazıhüyük Belediye Başkanlığı olarak desteklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyurur ve bütün vatandaşlardan özgür, güçlü bir Türkiye için mutlaka sandığa giderek oylarını kullanmalarını istiyoruz. Destek, gayret, dua ve çalışma bizden; takdir Allah’tan. Yolun açık olsun Büyük Usta” şeklinde konuştu.

Düzenlenen basın toplantısında Yazıhüyük Belediyesi Meclis Üyeleri; Hüseyin DİKİCİ,H.İhsan KARAKETİR,Fahrettin ÇAVDAR,Osman GÜNDÜZ,Feridun ÇİFCİBAŞI,Bekir ATICI,Metin KÖKSAL da hazır bulunarak Erdoğan'a tam destek mesajı verdiler...