Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük Kasabasının Sayısal hâlihazır haritaları yapıldı.

Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR dan asırlık Hizmetler devam ediyor. 


30 Mart 2014 Mahalli idareler genel seçiminde 4. kez Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Cengiz ÇAVDAR Yazıhüyük Kasabasının içme suyu şebekesini tamamen değiştiriyor. Başkan ÇAVDAR yaptığı açıklamada 2014 yılı sonunda İller Bankası Anonim Şirketi Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından ihale edilen Yazıhüyük (Nevşehir) İçmesuyu Kesin Projesi işi 2015 Yılının ilk aylarında çalışmalarına başlanmış olup, 2015 Yılı Mayıs ayında tamamlanmıştır. İçmesuyu Projemizin tamamlamasının hemen ardından, yine İller Bankası Anonim Şirketi Yatırım Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yatırıma alınan Yazıhüyük (Nevşehir) İçmesuyu İnşaat ihalesi 7 Eylül 2015 tarihinde yapılacağını açıklamıştır.


İçmesuyu İnşaatının tamamlanmasıyla Belediye İmkanlarıyla daha önce yapılmış olan ve faaliyete geçmeye hazır olan 500 Tonluk Yeni İçme Suyu Deposuna bağlantıları yapılarak toplamda 49.596,00 metre şebeke Ø75-Ø200 mm çap aralığında PE-100 boru ile hattı döşenmesi ile yaklaşık 1000 adet şebeke bağlantısı, 2 adet debimetre odası ve 1adet bakiye klor odası yapılarak Yazıhüyük Kasabasına Yüzyıllarca hizmet edecek, ve İnşallah Torunlarımızın torunlarının kullanacağı İçmesuyu Tesisini hizmete sunacağız. 

Yine İçmesuyu Şebekemizin İnşaatının tamamlanmasının hemen ardından Alt yapı Hizmetlerimizi tamamlamak amacıyla hazır bulunan Kanalizasyon Projelerimizin uygulamasına geçeceğiz. Yazıhüyük Kasabası gibi Coğrafi Konumu bakımından, Kot Farkınının 3 metre gibi çok küçük bir fark olduğu Cografyada Belediye Alt yapı Hizmetlerini Her eve her vatandaşımıza götürerek, alt yapı hizmetlerimizi inşaallah tamamlayacağız. 

Başkan ÇAVDAR Sadece alt yapı alanında yoğunlaşmadığını Üst yapı çalışmalarınada ağırlık verdiğini ve 2015 yılı içerisinde Yazıhüyük (Nevşehir) Sayısal Halihazır Harita İşini İller Bankası A.Ş aracılığı ile ihale edildiğini ve Arazi çalışmalarının tamamlandığını Kabul İşlemlerini 25 Ağustosta yapılacağını belirtmiştir. Yine yaptıgımız 342 ha. Meskun + 907 ha. G.Meskun 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Sayısal Halihazır Harita Yapımı ile Kasabamızın Gelişimi ile ilgili İmar Planlaması ve Çevre Düzenleme Projelerimizi Güncelleyerek Kasabamızın Uzun yıllar Hizmetlerinde bir altlık olarak kullanılacağını açıklamıştır.