Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR,  Nevşehir Kadastro Müdürü Sayın Celal ÇABUŞ , Derinkuyu Tapu Müdürü Sayın Alim ŞAŞTIM  ile birlikte halka daha hızlı ve etkin hizmet sunmak amacıyla Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) protokolü imzaladı.
Mevcut tapu kaydı ve kadastral bilgileri online paylaşıma açan TAKBİS’le bilgi ağının genişleyeceğini, maddi ve zaman kaybının da önüne geçeceklerini ifade eden,

 Başkan ÇAVDAR, yaptığı açıklamada “Dünyanın hızla değiştiğini, bu değişimin teknolojik yenilikleri de beraberinde getirdiğini,Yazıhüyük Belediyesi olarak hizmette öncü belediyecilik anlayışıyla ;teknolojik imkanlardan azami derecede yararlanmak, halka daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek istediklerini ifade ederek "Yazıhüyük Belediyesi olarak Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi)  Tapu Kayıtlarına belediyeden erişilebilmesi için protokol imzaladık. Yazıhüyük belediyesi olarak Başta Tapu Kadastro Kayseri Bölge Müdürü Sayın H.Erdoğan BÜYÜKBOYACI'ya,Nevşehir Kadastro İl müdürü Sayın Celal ÇABUŞ'a, ve Derinkuyu Tapu Müdürü Sayın Alim ŞAŞTIM'a teşekkür ederek; Protokolün kapsamı, tapu ve kadastro bilgilerinin online sisteme taşınmasıyla kamu hizmetlerinin daha sağlıklı, hızlı, etkin ve verimli olarak sağlanmasını oluşturuyor. Daha önce yapılan yazışmalar hem zaman, hem de maddi kayıplara yol açıyordu. Tapu ve Kadastro Bilgi sistemiyle birlikte işlemler, online sistemle internet üzerinden daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilecek” şeklinde konuştu.
TAKBİS’e ile Protokol İmzalayan Yazıhüyük Belediyesi, güncel tapu bilgilerini anında görebilecek ve vatandaşlar işlemlerini bir kaç dakika içinde yapabilecekler” dedi.