Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabasında bu akşam saat:16.00 da başlayan ve akşam saat 23.00 'e kadar devam eden dolu ve şiddetli yağmur sonucu Yazıhüyük kasabası sel sularının altında kaldı.

Yazıhüyük Kasabamızda 19 Ağustos 2014 Salı günü akşam saatlerinde saat:16.00 da başlayan  ve akşam saat 23.00 'e kadar devam eden tolu ve yağmur sonucu kasabamız sel sularının altında kaldı.

Yazıhüyüklü Vatandaşlarımızın evleri ve arazileri sel sularından korunabilmesi için Yazıhüyük Belediyesine ait kepçe ve Belediye Personelleri ayrıca çevre Belediyelere ait 5 adet kepçe ve Nevşehir İl özel idaresine ait Dozer ve kepçeler çalışarak akşam geç saatlere kadar çalışmalar devam etti.

Konu hakkında FİB Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR,kasabadaki sel afeti nedeniyle Çalışmaların halen devam ettiğini belirterek Derinkuyu Kaymakamımız Mithat Can Kutluca, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel sekreterimiz şu an hepsi afet bölgesinde ve yanımızdalar çalışmalarımızı hepsi yakından takip ediyorlar ve yardımcı oluyorlar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum açıklamasında bulunmuşlardır.

Sel afetine maruz kalan Yazıhüyük kasabasında çalışmalar gece saat 24 e kadar denam etti...

Zarar tespit çalışmalarının yarın yapılması bekleniyor...