NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Merkezinde inşaatı devam eden Yeni belediye hizmet binası ve Ticaret Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunurken, müteahhitten kaynaklanan sorundan ne belediyenin, ne de Nevşehir’in bir kaybının söz konusu olmadığını söyledi.

Söz konusu inşaatın tamamlanmasının gecikmesinden dolayı Müteahhit firmanın günlük 10 bin TL ceza ödemek durumunda kaldığını kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, firmanın ortakları arasında çıkan sorunların yapılan anlaşmaya göre Belediyeyi kesinlikle bağlamadığını, bu konuda yaşanan sıkıntının istenirse önümüzdeki günlerde ihalenin fesih edilmesine kadar gidebileceğini belirtti.

Ünver, “Yeni belediye hizmet binamız ve ticaret merkezimizin inşaatında bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok. Müteahhit firmanın ortakları arasında bir takım anlaşmazlıklar yaşanmış ve inşaat gecikmiş durumda. Ancak yapılan anlaşma doğrultusunda firma günlük 10 bin TL ceza ödemek durumunda kalıyor. Bu şartlarda gider ve bu firmanın inşaatı teslim edemeyeceğinden yana bir endişemiz doğarsa ihaleyi fesih etme hakkımız var. Üstelik mevcut inşaat belediyemize devredilmek üzere. Bu durumundan ne belediyemizin ne de Nevşehir’in bir kaybı kesinlikle söz konusu değil. İnşallah Nevşehir’imiz en kısa sürede yeni bir belediye hizmet binasına ve güzel bir ticaret merkezine kavuşacak” dedi.