NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran seçimlerinden bu yana 258 Milletvekili ile Türkiye’nin birinci partisi olan AK Parti ile CHP arasında muhtemel bir koalisyon hükümeti görüşmeleri sürüyor. Peki yeni oluşacak kabine de Nevşehir’den bir bakan ya da parti üst düzeyinde görev çıkar mı?.

Soruyu yönlendirdiğimiz AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, Nevşehir’in siyasetçi yetiştirmesi gerektiğinin altını çizerek sorumuza yanıt verdi.

2001 Yılında kurulan ve 7 Haziran seçimleri öncesinde üç dönem her üç milletvekilini de kazanma başarısı gösteren AK Partinin yeni dönemde iki Vekille temsil edildiğini hatırlatıp yeni oluşabilecek olası bir hükümette sizin bir bakanlık ya da parti üst düzeyinde bir görev almanız söz konusu olabilir mi sorumuza AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk şu ifadelerle yanıt verdi; “Şehrin beklentisinden ziyade şehrin yetiştirdiği siyasetçinin gücüyle alakalı bir durum bu. Şehrin o siyasetçinin arkasında olması ve güç katması gerekiyor. Yoksa hiçbir bakanla ilgili şunu demek yanlış olur. İşte bu bakanın yaptığı işi herkes yapar demek yanlış. Zira onun da bir takım artı değerleri var. Bir kere bu şehrin siyasetçi yetiştirmesi gerekiyor. Bu bir dönem, iki dönem, üç dönem mi olur bilemem. Ama bu şehrin siyasetçi yetiştirmesi gerekiyor. O gücü başkentte bir güç olarak, tazyik edici bir güç olarak kullanabilmesi gerekiyor. Biz tabi böyle bir beklenti içerisinde değiliz. Bunu da halkımız yanlış anlamamalı. Hırslanmıyoruz ve gereğini azmediyoruz. Gereği için çalışıyoruz. Mutlaka olması lazım diye de bir düşünce içerisinde değiliz”.