NEVŞEHİR(MHA)Nevşehir İl Özel İdaresi 2015 Yatırım Programı Kapsamında 18 Milyon TL keşif bedelle ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalanan Nevşehir Merkez Öğretmenevi inşaatının yer teslimi 04.05.2015 tarihinde yapılmıştı. Bina inşaatına başlanmış olup kazı ve yalıtım işlemleri tamamlanmış olup Haziran ayı içinde temel atımı yapıldı. 

13 bin 500 m2 toplam inşaat alanına sahip olan Nevşehir Merkez Öğretmenevi Avanos yolu üzerinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi sahası bitiminden 100 metre ilerde Kapadokya Bölgesinin ortasında uygun bir arazi üzerine yapılacak. Üniversite Bölgesine yakın olması özellikle düşünülmüştü. Çünkü İlimize kayıt için gelen öğrenci ve ailelerinin nezih ve güvenli bir mekanda kalması amaç edinilmişti. 

Nevşehir Merkez Öğretmenevi 3 bin m2 bina oturumuna sahip olup 14 katlı olarak projelendirilmiş durumda. 210 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel kalitesinde bir konaklama ve sosyal aktivite mekanı olarak hizmet verecek. Ayrıca spor ve fitnes salonu, lokal, mağazalar, restaurant, sauna, Türk hamamı ve 1000 kişilik çok amaçlı salonu bulunmakta. Salon aynı zamanda 3 ayrı alanda hizmet kapasitesine sahip.