Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonunun,Nevşehir Barosu İle Birlikte Gerçekleştirdiği,İstanbul Sözleşmesinin, Yerelde Uygulama İmkanının Artırılmasına Yönelik Toplantısına Hoşgeldiniz.
              Kadına Yönelik Şiddet Uluslararası Sözleşme Ve Anlaşmalara Konu,Evrensel Bir Sorun Olduğu Gibi, Maalesef Ülkemizin Ve Şehrimizin De En Önemli Ve Öncelikli Sorunlarından Birisidir. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği,Kadına Karşı Şiddet Ve Aile İçi Şiddet,İnsan Haklarının İhlalidir.
              Mesleğimiz Gereği Toplumsal Cinsel Eşitsizliği,Aile İçi Şiddet Ve Kadına Yönelik Şiddetle İlgili Adliyelerimizde Ve Kollukta Her Türlü  Şiddet Olayları İle Karışlaşmaktayız.Ülkemizde De Kadına Yönelik Şiddet İn Önlenmesi Ve Ortadan Kaldırılmasına Yönelik Olarak Son Yıllarda Önemli Mevzuat Değişiklikleri Yapılmış Ve Önemli Adımlar Atılmıştır.
               Cinsel Ayrımcılığı Ortadan Kaldırmayı Amaçlayan Cedaw Sözleşmesi,Kadına Yönelik Şiddeti,Toplumsal Cinsel Eşitsizliğini Ve Geniş Anlamda Aile İçi Şiddeti İnsan Haklarının İhlali Sayan İstanbul Sözleşmesi,Yine Gücünü İstanbul Sözleşmesinden Alan,Ailenin Korunmasına Ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Yönelik 6284 Sayılı Kanun Gereği Şiddeti Önleme Ve İzlemeye Yönelik Merkezlerin Kurulması Ve Kadın Konuk Evlerinin Kurulmasına Yönelik Mevzuatların Ve Yönetmeliklerinin Çıkarılması Bu Mevzuatların En Temel Olanlarıdır.
                 Kadına Yönelik Şiddetle İlgili Düzenlemelerin,Uygulanabilirlik Yönünden Yasalara Göre Bir Üst Norm Olan Anlaşmalarla Getirilmesi Konunun Önemini Ve Hükümlerinin Bağlayıcılığını Ortaya Koymaktadır.Şiddeti Önlemek,Suçluları Cezalandırmak,Her Nekadar Devletimizin Asli Görevi İse De, Bu Konuda Sivil Toplum Örgülerinin,Kadın Derneklerinin Ve Gerek Özel Ve Gerekse Kamuda Meydana Gelen Örgütlenmelein Kadına Yönelik Şiddet,Toplumsal Cinsel Eşitsizliği Ve Aile İçi Şiddete Yönelik Mücadeleri Ve Çalışmaları Son Derece Önemlidir.
                 Şiddeti Önleme,Şiddete Karşı Koruma,Maddi Koruma,İş Bulma Ve Konaklama Sağlama Gibi Çok Önemli Çalışmalar Yapıldığı Gibi,Yine Eğitim,Seminer Ve Farkındalık Yaratma Gibi Çalışmaları İle De Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Yapılmaktadır.
                  Nevşehir Barosu Olarak Da Adli Yardım Büromuz Kanalı İle, Şiddete Uğrayan Kadın Ve Çocuklarımıza Hukuki Yardım Ve Destekte Bulunmakta Ve Avukat Görevlendirmekteyiz. Baromuz Adli Yardım Bürosu Ve İlgili Komisyonlarımız Nevşehirde Bulunan Kadın Dernekleri Ve Mülteci Dernek Ve Örgütlenmeleri İle Bir Bütün Olarak Çalışmakta Ve Onlara Gerekli Her Türlü Maddi Ve Manevi Yardım Ve Desteği Vermeye Çalışmaktadır.
                  Kadın Hakları Komisyonumuz Ve Çocuk Hakları Komisyonumuz Aktif Olarak Çalışmaktadır.Staj Komisyonumuz, Eğitimlerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Stajerlere Ders Olarak Anlatmaya Başlamışlar,Yine Çocuk Hakları Komisyonumuzun,Okullarda Çocuklara Cinsiyet Eşitliği İle İlgili Eğitim Verilmesi Hususunda Proje Üzerinde Çalışmaktadırlar.
                   Bu Toplantımız İle De Kadına Karşı Şiddetle Mücadele De İstanbul Sözleşmesinin Yerel De Uygulanmasına İlişkin Çalışmaların Ortaya Konulması,İle Eksiklerinin Ve Sorunlarının Giderilmesi, Uygulamadaki Yanlışlıkların Tespit Edilmesi,Hedef Alınmaktadır.
                    Nevşehir Barosu Olarak Her Türlü Desteğe Ve İşbirliğine Hazırız. Toplantımızın İyi Sonuçlar Vermesi Dileklerimle, Başta Kadın Dernekleri Fedrasyonu Başkanı Sayın Canan Güllü Olmak Üzere Siz Değerli Katılımcılara Teşekkür Eder Saygılar Sunarım.

                                                                           
AV. MUSTAFA NECMİ ÖNCÜL 
NEVŞEHİR BAROSU BAŞKANI