NEVŞEHİR(MHA) Suriye’de devam eden savaşta büyük yara alan Türkmenlere gönderilmek üzere battaniye, soba, halı, çocuk bezi, bebe bisküvisi ve gıda paketi gibi ürünlerin toplandığı kampanya çerçevesinde hafta başında yeni bir yardım tırı Türkmen köylerine uğurlanacak. Yardımlar Eski Bağ-kur binasında hafta sonuna kadar toplanacak.

İHH Nevşehir Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, Suriye içindeki Türkmen ailelere ulaştırılmak üzere yardımlarını toplanmaya devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Halkımızın Suriye’deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere bağışlayacağı soba, halı, battaniye, kuru gıda ve çocuk bezi gibi ürünleri topluyoruz. Eski Bağ-Kur Binası'na yardımlarını ulaştıran vatandaşlarımız aynı zamanda Suriye’deki savaşı anlatan fotoğraflarımızı da görmüş olacaklar. Şu an itibariyle Suriye’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Mazlum soydaşlarımıza karşı duyarsız kalmak istemeyen vatandaşlarımız bağışlarını hafta sonuna kadar görevlilere teslim edebilirler. Yardım Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yola çıkacaktır” denildi.