BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER, EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI’NDA

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın eğitim alanında ortaya koyduğu çalışmaların sürekli destekçisi olduklarını söyledi.

 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı  Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin öğrenim birimini ziyaret ederek,yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

 

Ziyarette öğrenim birim sorumlusu Serdar Kuzugüden,yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı.

 

 Kuzugüden,halen öğrenim biriminden 379 çocuğun yararlandığını belirterek  çocukların bir dizi sosyal etkinliklerle de  toplumsal hizmet anlayışına uygun şekilde sorumluluk sahibi olmasının hedeflendiğini dile getirdi. Kuzugüden,öğrenim merkezinde hiçbir maddi beklenti içerisinde olmayan gönüllülerin uzmanlık alanlarında,  öğrencilerin ilkokul ve ortaokul derslerine de yardımcı olduklarını söyledi.

 

 Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç’da Üniversite olarak eğitime gönüllü desteklerinden dolayı öğrenim birimindeki gönüllülere teşekkür etti. Kılıç, herhangi bir karşılık beklemeksizin eğitim alanında ortaya konulan gönüllülük hizmetlerin büyük bir önem taşıdığını belirterek,bunun bile insanı rahatlatan bir davranış olduğunu vurguladı.  

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de  , bugüne kadar sevgi dilinde ve dargınlık dilinde de ortak kullanılan gönül  ifadesinin,  bu öğrenim biriminde oldukça farklı bir şekilde değerlendirildiğini belirtti.Eğitim gönüllülüğünün daha da yaygın hale getirilmesi düşüncesini taşıdığını aktaran Ünver,  yarının söz sahibi olan insanların yetiştirilmesinin tamamen gönüllülük esasına göre ortaya konulmasının bile bu anlamda çok  büyük bir fedakarlık örneği olduğunu söyledi.Gönüllülere seslenen  Ünver;  “ Ülkemizin geleceğimizi aydınlatacak çocuklarımız için sizler ışık oluyorsunuz.Vicdanlarınızın sesine kulak verip burada geleceğimize yön verecek yavrularımızın bilgi ve becerilerinin daha donanımlı hale gelmesi için çaba harcıyorsunuz. Bu oldukça yüce bir duruştur, hepinize teşekkür ediyorum. Eğitim biriminde el becerilerini geliştiren öğrencilerimizin yararlanmaları için bir de Ebru eğitimi çalışması için bir masa yapıp en kısa zamanda sizlere teslim edelim.Ayrıca  İnşaallah önümüzdeki yaz döneminde de  Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı  Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin öğrenim biriminden yararlanan çocuklarımız ve onların ailelerinin de yararlanabileceği şehrimiz merkezinde güzel bir park yapalım. İçerisinde cafeteryası ve kondisyon aletlerinin de bulunacağı böyle bir parktan hem öğrencilerimiz ve hem de onların aileleri yararlansın” dedi.

 

Ebru çalışma masası ve park yapımına ilişkin müjdeli haber için  öğrenim birim sorumlusu Serdar Kuzugüden öğrenciler ve gönüllüler adına Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti.

 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’da ,vakfın  eğitim alanındaki  çalışmalarını daha önceki görev yaptığı merkezlerde yakından bildiğini belirterek, vakfın bu çabalarının eğitim alanında da oldukça etkili olduğunu ifade etti.Ceylan,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in bu müjdeli haberi ile daha da memnun kaldığını dile getirerek, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı  Nevşehir Hanife-Tevfik Aktekin öğrenim birimi parkının hizmete kazandırılmasıyla birlikte daha farklı hizmetlere de imza atılacağını belirtti.  

 

Ziyarette daha sonra  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, minik öğrencilerin eğitim gördüğü derslikte öğrencilere  bir hikaye okurken, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç öğrencilerle birlikte ebru eğitimine katıldı. Vali Mehmet Ceylan’da matematik eğitiminin verildiği sınıfta bir süre eğitime katıldı.

 

 Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Gönüllülük Haftası Yerel etkinlikleri kapsamında hazırlanan  Gönüllüler Günü pastası ,  Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve  Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın da hazır bulunduğu ortamda,  eğitime devam eden iki minik öğrenci tarafından kesildi.