2012 yılının son aylarına doğru ilerlerken, 2013 yılı hem Türkiye’de, hem de Nevşehir’de büyük değişimlere neden olacak ilk tarihin başlangıcı olacak. Şu anda kimsenin koltuğu garantide değil…

 Seçim yılı 2013 de Başlıyor...

Kim hizmet etmiş ise, kim halkın ve Hak’kın nezdinde başarılıysa, o 2013 ve 2014 yılında da görevine devam edecek.

İlk seçimler 2013 yılında oda ve borsa seçimleri ile başlayacak.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO), Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) seçimleri 2013 yılının ilk üç ayı içerisinde yapılacak.

Oda seçimleri arasında en çetrefilli geçecek seçim ise NTSO seçimleri olacakmış gibi görünüyor.

Çünkü NTSO’nun mevcut başkanı Arif Parmaksız bilindiği gibi yasa gereği yeniden aday olamıyor. Fakat Parmaksız bu konuda işi sıkı tutup Gümrük AŞ deki görevini tekrar sürdürebilmesi için en azından NTSO nun yönetiminde olması gerekiyor. Bu açıdan Parmaksız seçimlere aday olduğunu sizinde bildiğiniz gibi daha önceden açıklamıştı.

ARİF  PARMAKSIZ’IN YERİ DOLAR MI?

TOBB'da tarihi değişim başlıyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 2013'te aday olamayacak. Gümrük AŞ. Başkanlığını sürdüren Nevşehir TSO Başkanı ve Türkiye çapında tanınan Arif Parmaksız ise Nevşehir TSO'nun başkanlığına aday olamayacak ancak isterse TOBB'daki görevine devam edebilecek.

Nevşehir kamuoyunda bir kesim Parmaksız ın Yeri Dolarmı diye bir düşünce içinde iken Öyle yada böyle dolmayacak hiçbir koltuğun olmadığı düşünen büyük bir kesim ise NTSO da Değişimin artık şart olduğu konusunda hem fikirler…

Her kim olursa olsun Bu memlekete bir çivi çakan herkesten Allah razı olsun diyen vatandaşlar geçmişle yaşanmıyor. Gerek Türkiye gerekse Nevşehir de her alanda Büyük bir Değişimin yaşandığı bir dönemde bu değişim ve gelişime mutlaka ayak uydurulması gerekiyor diyen vatandaşlarımız Memleketimizde Başarılı İş Adamlığı yapan Vergisini veren akıllı ve ülkesine bayrağına gönülden bağlı bir çok isim var. Zaten Oda Başkanlığıymış,Belediye Başkanlığı Milletvekilliği gibi önemli Hizmet mercilerini yürütecek ve başarılı olacak KİMSE yok demek yanlışların en büyüğü olsa gerek..Kimse anasının karnında öğrenmiyor bu işi, yeterki kendine güvensin inansın çalışsın çabalasın…

"Memlekete Hizmet Edecek Çok İnsanımız Var Merak Etmeyin...!"

Bu açıdan Nevşehir de şimdiye kadar kimler geldi kimler geçti iyisi kötüsüyle eksiği yanlışı ile …Ama hiçbir koltuk boş kalmadı bir şekilde doldu. Çoğunu rahmetle andığımız Mehmet Kır, Rasim Uzer, Yılmaz Özaltın ,Osman Kul ve Alaaddin Uluer bu toprakların çocuklarıydı ve bu vesile ile rahmetle anıyoruz. Dün Parmaksız bugün Zağlanmış yarın Ertaş öbürsü gün Arıdil…Bu böyle geldi böyle geçecek Aynı Belediye Başkanı olarak dün görev yapmış bulunan Seyit Bilge,Ali Babaoğlu,Esat Kıratlıoğlu,Necdet Ersan,Seyit Mehmet Akbay,Yahya Yılmaz,Yalçın Demir bugün Hasan Ünver yarın bu koltuklarda Bu toprakların başka bir insanı olacak...

Üye sayısı 1.2 milyonu bulan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarihinin en büyük değişimini yaşayacak. TOBB'a bağlı 365 oda ve borsa başkanının yüzde 80'inden fazlası bu kasımda yenilenecek.

 

KANUN ÖYLE DİYOR

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bu göreve kanun gereği tekrar aday olamayacak. TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Gümrük AŞ Başkanı ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız'ın ise durumunun farklı olduğu açıklandı. Alınan bilgiye göre Parmaksız, Nevşehir TSO Başkanlığına aday olamayacak ancak,Seçimlerde NTSO Yönetimine girerse  TOBB'daki görevine devam edebilecek.

Parmaksız ın Nevşehir TSO Başkanlığından ayrılması durumunda koltuğunu kimin dolduracağı konusunda ise Nevşehir kamuoyunda hemen herkesimce kabul gören ve adaylığını yaklaşık bir yıl önce açıklayan İş Adamı Yakup Zağlanmış ın seçilmesine hemen hemen kesin gözüyle bakılıyor. 

Hal böyle olunca da NTSO Başkanlığı için birden fazla aday olmak isteyen ya da aday olması istenen isimler var.

Oda seçimlerinde en sakin geçecek seçim, NTB seçimleri olacak.

Mevcut Başkan Tuncer Gök ün aday olamayacağı düşünüldüğünde yerine adaylığını açıklayan ve şuana kadar başka aday çıkmayan Mustafa Çelebi nin şimdilik Başkanlık için en şanslı isim.

Fakat 2013 yılının ilk ayı ile birlikte çalışmaların hızlanacağını düşünüyorum.

Bu iki değerli odamızın seçimleri ile ilgili kimle konuşsam, fırtına öncesi sessizlik yaşandığını ifade ediyor.

Bakalım fırtına kopunca neler olacak!

Bakalım 2013 yılında kaç kişinin peşinden görev koşacak, kaç kişi görevin peşinden koşacak.

Burada Önemli olan tek şey Hizmet için Dolan bu koltukların layıkıyla doldurulması başka bişey değil...Memketimiz için hayırlısı olmasını diliyoruz.
Unutmadan bir kez daha Nevşehir de görev yapmış hizmet vermiş ve hayatını kaybetmiş tüm Değerli büyüklerimize Allahtan rahmet diliyoruz.
Tüm Gelişmeleri FİB Haber'den takip edebilirsiniz...

FİB Haber Merkezi olarak “Biz hep gitmişizdir.. Kimilerinin hoşuna, kimilerinin zoruna.”

             

%100 Nevşehir Haberleri Burada…FİB Haber Farkıyla…

 

Nevşehir’in Ulusal İnternet Haber Sitesi…www.fibhaber.com