Yeşilay Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Şahin GÜNEŞ Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Güneş, Yeşilay Cemiyeti tarafından, bireylere, aileye ve topluma zarar veren sigara, alkol ve uyuşturucu gibi her türlü bağımlılığın önlenmesine yönelik Nevşehir’de yürütülen çalışmalar konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)’nün, Türkiye'yi sigara ile mücadelede en iyi uygulama yapan örnek ülke olarak gösterdiğini belirten Güneş, tütünle mücadele konusunda başarılı politikalarından dolayı Türkiye'nin ödüle layık gördüğünü ifade ederek, sigara konusundaki hassasiyetinden ve yapılan çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığı teşkilatına teşekkür etti.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY’da ziyaretten dolayı Güneş’e memnuniyetini dile getirerek, her türlü madde bağımlılığı ile mücadele eden Yeşilay'ın, önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda toplumdaki madde kullanımı oranlarının artması ve kullanımın çok küçük yaşlara düşmesi nedeniyle ciddi çalışmalar başlattığını ve kararlılıkla yürüttüğünü vurgulayan Ünlübay, Nevşehir’de tütünle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar konusunda da açıklamalarda bulundu. Pasif içicileri korumaya yönelik, dumansız bir toplum oluşturmak adına tüm kapalı alanların dumansız hale getirildiğini ifade eden Ünlübay, ayrıca tütünle mücadele çalışmaları kapsamında saha denetimlerinin oluşturulan ekiplerle gece – gündüz demeden aralıksız sürdürüldüğünü, Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ile sigara bırakma polikliniklerinin sigarayı bırakmak isteyen kişilere hizmet sunduğunu, bunun sonucunda da sigara içme oranında önemli gerilemeler olduğunu söyledi.

Yeşilay Şube Başkanı Güneş ziyaret anısına Ünlübay’a Yeşilay Dergisi takdim ederken,  Ünlübay’da Güneş’e yapacağı çalışmalar konusunda başarılar diledi.