Nevşehir'de Motorsiklet Sesleri Vatandaşları Çileden Çıkardı. Nevşehirli Vatandaşlar Özellikle Yaz ayı nedeniyle motosikletlerin çıkardığı seslerden bıkan vatandaşlar, " Nevşehir gürültü şehri oldu ve buna kimse dur diyemiyor, sorumsuzca, gece gündüz demeksizin şehrin ortasında motosiklet yarışları, araçların son sesine kadar açılan müzik sesleri ,gece yarıları atılan havai fişekler, açıkta mahalle ve sokaklarda yapılan düğün ve nişanlar, hepimizi canımızdan bezdirdi. Yıllardır devam eden gürültü kirliliğine çözüm bulmak için adım atılmalı.  Bu şehri yönetenlerin harekete geçmesini istiyoruz, yeter artık" diye konuştular. 

Nevşehir'de Herkes isyanda ...

Yeter Artık! Nevşehir gürültü çöplüğü değil !​

Vatandaş soruyor: Toplasan bir elin parmağını geçmeyen 5 bilemedin 6 kendini bilmezin verdiği bu mağduriyet ve rahatsızlık karşısında ‘Motorsiklet seslerini denetleyecek baba yiğit yok mu?’

Nevşehir'de özellikle Esentepe mahallesi Gece saatlerinde şehir içinde egzoz filtrelerini açan motorsikletler vatandaşları rahatsız ediyor. Egzoz susturucuları sökülen ve normalin çok üzerinde ses çıkararak çevreyi rahatsız eden motorsiklet sesinden rahatsız olan Nevşehirli vatandaşlar polis ekiplerinin denetimlerini arttırmasını istiyor.

Modifiye yapılarak egzoz filtrelerini açan motorsikletler gürültü kirliliği yaratırken trafiği de tehlikeye atıyor. Bu sorumsuzluklarıyla hem insanları yaptıkları sesle rahatsız ediyor hem de olabilecek kazalarla insan hayatını hiçe sayıyorlar.

“MOTOR SESLERİ SUSMUYOR”
Ragıp Üner(15 Temmuz) Mahallesinde mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız ise Her gün gece 02:00-05:00 arasında kimligi belirsiz kişi veya kişiler tarafından şifa köprüsü etrafında büyük yarış motorsikletleri veya egzozu son derece açık arabalarla rahatsız ediliyoruz. Polise bildirdik ama birşey yapan olmadı. Lütfen sesimizi duyurun. Her gün bu saatler arasında aşırı derecede bi sesle korkarak uyanıyoruz.“Ne zaman başımı yastığa koysam caddeden motor sesleri geliyor ve uyuyamıyorum. Burası adeta gençlerin yarış pisti olmuş. Bu kötü imajı yıkmak içinse ciddi yaptırımları olan ve aktif bir şekilde işleyen bir sisteme ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Özellikle trafik kontrolünün yapılmadığı gece saatlerini tercih eden motorcular, çıkardıkları gürültüyle vatandaşın uykusunu bölüyor, çevreye ciddi rahatsızlık veriyorlar. Motor sesiyle uykularından kalktıklarını belirten vatandaşlar, uyuyan bebeklerin ve yaşlıların bu seslerden çok rahatsız olduğunu ve bu kişilere karşı Nevşehir Emniyeti’nin önlem alması gerektiğini belirtiyorlar.

Nevşehir'de o sürücülere ceza yağdı!

Nevşehir Emniyeti, gelen şikayetler üzerine yüksek ses çıkartan egzoza sahip araçlara karşı harekete geçti.

Geçen hafta Nevşehir'de aşırı hız yapan ve egzozundan çok rahatsız edici ses çıkartan motosikletlerden Nevşehir halkının şikâyetini FİB Haber İnternet gazetemizde yazmıştık.

HEM DEHŞET SAÇIYORLAR HEM DE GÜRÜLTÜ YAPIYORLAR!

Son dönemde sayıları artan motorcular susturucusu çıkarılmış motorlarıyla hem gürültü yapıyorlar, hem de şehir içi trafik güvenliğini riske atıyorlar.

Nevşehir polisi, bu konuda artan şikâyetler üzerine denetim yaptı. Egzozundan abartılı ses çıkartan motosikletlerin sürücülerine, ayrıca kask takmayan, ehliyetsiz motosiklet sürücülerine ceza yazıldı. Bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Nevşehirliler, bu uygulamanın sürekli yapılmasını isteyerek Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ettiler. 

Nevşehir'de Çıkardıkları gürültüyle çevreyi rahatsız eden "abart egzoz"lu araç sahipleri ağır cezalarla karşı karşıya. Son dönemde Nevşehirli vatandaşların şikayetlerinin artması üzerine Nevşehir'de abartı egzozlu araçların sürücülerine ceza uygulandı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğünce başlatılan "Çevreye Rahatsızlık Verecek Şekilde Araç Kullanımının Önlenmesi " kapsamında yapılan denetimde, abartı egzozlu araçların sürücülerine ceza uygulandı. 

Nevşehir'de bazı uygulama noktalarında araçları durduran ekipler, araçların egzozlarını kontrol etti. Uygulamada, aşırı ses çıkartan egzoz takılı araçların sürücülerine ceza yazıldı. 

Denetimlerde, abartı egzozdan motosiklet kullanan 1 surucuye 2380 tl ceza uygulandı.
Şehir merkezinde ölüme meydan okuyarak cirit atan, aşırı hız sebebiyle trafik güvenliğini tehlikeye atan ve abartılı sesleri nedeniyle vatandaşları rahatsız eden bu motorlar için Nevşehir Emniyetinden Caydırıcı Uygulamalar Kararlılıkla Devam Edecek...



Kendi Zevkleri İçin Çevreye Zarar Veriyorlar

Motorun egzoza yansıyan seslerini azaltmak için takılan egzoz susturucularının sökülmesi motordan daha yüksek ses çıkmasını sağlıyor. Kendi yüksek egoları ile Gösteriş yapmak için uygulanan bu yöntem ise gürültü kirliliğine neden oluyor. Gazetemize ulaşan vatandaşlar gece saatlerde şehir merkezinde yüksek egzoz sesi çıkaran ve egzoz patlatan sürücülerden şikayetçi olduklarını belirtiyorlar.