Nevşehir'de özellikle kaldırımlara yaya geçitlerine ve engelli rampalarına park eden sürücülere karşı etkili denetim mücadelesi başlatılması artık kaçınılmaz oldu. En son hemde bayram erafesinde ve Nevşehir çarşı merkezinde yaşanılan bu görüntü ise adeta pes dedirtti.

FİB Haber Watsap ihbar hattına şikayetlerini dile getiren bir vatandaşımız; - İyi günler FİB Haber merkezi Nevşehir çarşı merkezine yanlış ve yaya geçitlerine park etmiş araçlardan dolayı engelli vatandaşlar kaldırma çıkamıyorlar. Lütfen bunun ile alakalı haber yapıp vatandaşlarımızı bilinçlendirelim .

Şükürler olsun ki, kaldırıma park eden bu sürücüye Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından ceza kesildi. Yanlış yere park eden araca bahse konu yerde fotoğraflaması yapılarak, yasak parktan 95₺ ceza kesildi.

Nevşehir'de Kaldırım üzerine araç park edenleri kınıyoruz...

Diğer ihbarcı bir vatandaşımızda tepkisini şu şekilde dile getidi; - Selamün aleyküm. Günümüzde herşey bir düzen içerisinde olmak zorunda. Eğer bu düzen olmazsa işte evde trafikte okulda her yerde karmaşa olur. Bu yüzden insanlar akıl etmiş demişler ki arabaların gitmesi için yollar, insanların gitmesi için de kaldırımlar yapalım. Bence çok güzel birşey bu uygulama. Ama gelin görün ki insanların yaya olarak gitmesi gereken adına kaldırım dediğimiz seyin üstüne insanlar arabasını koyarsa durum ne olacak. Zaten bu durum ülkemizin kronikleşmiş bir vakası. Bugün akşam üstü hergün kullanmakta olduğum adına Niğde yolu dediğimiz yoldaki durumu sizlere sunuyorum. Trafiği arayıp soruyorum orası belediye bölgesi biz karışmayız diyor. Belediyeyi arıyorum o iş trafigin işi biz bir şey yapamayız. O zaman çağırayım müftuyu yada milli eğitim müdürünü o baksın. Hadi kardeşim biz çok şükür bedenen bı eksikliği olmayan insanlariz. Araçların arasından maraton koşucusu gibi bı sağdan bi soldan geçiyoruz, ya engelli kardeşlerimiz ya bebek arabası olanlar onlar ne yapacak. Bazen kaldırım tamamen dolu yayaya  geçecek yer kalmamış ( bu arada kaldırım en az 5 MT.) Tam o arabaların yanında yani yola başka bir araba park etmiş oluyor tahmin edin nerden geçiyoruz. Yolun tam ortasında beyaz çizgiler oluyorya ordan geçiyoruz. Şuraya araçların çıkamayacağı şekilde hazır yolda yeni yapılmışken adam akıllı bir kaldırım yapılması dilegiyle. İyi akşamlar.

“Sevgi Her Türlü Engeli Aşar, Yeter ki Beyinler ve Yürekler Engelli Olmasın!


Şu unutulmasın ki hepimiz bir engelli adayıyız. Sevgi ve hoşgörü, her türlü engeli aşar, yeter ki beyinler ve yürekler engelli olmasın. Bu duygularla tüm engelli kardeşlerimizi selamlıyor, sevgi ve saygılarımızla, hayırlı mutlu bir bayram diliyoruz”.

İşte Nevşehir'de düşündüren o fotoğraflar:

Yeterki Düşünceler ve Beyinler Bizlere Engel olmasin yeter
Tabiki Bir cok Engellerle Karsi Karsiya geliyoruz Bizlerin En cok karsina cikan En Büyük Engellerden biride uygunsuz Engelli vatandaslarimizi dusunmeden yapilmis mimari ve Fiziki durumlardir karsilastigimiz durumlar.Bir Engelli Birey olarakToplumdan istedigimiz tek sey Sosyal Duyarlılık Gelismeli ve Acıma Duygusuyla Bakmamalidirlar. Her Şeyden önce ;
Saygı Engelliyiz,
Sevgi Engelliyiz
Hoşgörü Engelliyiz
Duyarlılık Engelliyiz
Nolur Biraz daha saygı Birazdaha Duyarlilik istiyoruz. Toplumumuzdan  Engelli olmak Mutsuzluk Kaynağı Degildir sadece 2 Kavram vardir,1 Sağlıklı insan Kavramı vardır
2. Birde Sağlıksız insan Kavramı vardır.