Kurban Bayramında hayvan kesersen katliam yılbaşında hindi ve çam ağacı kesersen medeniyet... Özellikle Hristiyanlık adına kutsal günlerden Yılbaşı Noel kutlamaları kapsamında her yıl Yılbaşı günü her Hristiyan ailesinin vazgeçilmezi Hindi kesilmesi ve Çamların kesilerek kutlanması bugünlerde Müslüman Türkiyemizde de aynı şekliyle kutlanması adeta gelecek nesillere bu İslam kültürüymüş gibi yansıtılması gelecek adına büyük kültür kargaşası yaratacağı şekiyle tehlikeli olarak yorumlanıyor.

 

Yılbaşı demek ağaç katliamı olmamalı..

Yılbaşı veya yeni yıl, bir yılın bitiminin ve yeni bir yıla başlangıcın kutlandığı kültürel bir olaydır. Yılbaşı yıllık takvime sahip kültürler tarafından kutlanır. Türkiye dahil Gregoryen takviminin kullanıldığı birçok ülkede yılın ilk resmi günüdür. Yeni yıl bir Hıristiyan bayramı olan ve Hz. İsa'nın doğuşunu kutlayan Noel'den tamamen ayrı olarak kutlanır. Ancak bazı ülkelerde Noel ve yılbaşı tatilleri birleştirilir. Sanılanın aksine ağaç süsleme ve hediyeleşme gibi aktiviteler yılbaşında değil, Noel'de gerçekleştirilir.

Yılbaşı öncesi çam katliamı tüm Türkiye'de başladı. Geleceğimizi tehdid eden bu hırsızları yetkililere bildirmek insanlık görevi...

 

Özellikle bizim kültürümüzde Çam dahil tüm ağaçların kesilmesi katliam olarak algılanırken,ülkemiz de her yıl milyonlarca ağaç dikiyoruz. Batı medeniyeti Her yıl milyonlarca Çam ağacı keserek adeta bir ağaç katliamı yaparak Sözde Doğa dostları doğaya çok büyük zarar veriyorlar.

Şimdi iyi düşünmek lazım Barbarlığı Katliamı Biz mi yoksa onlarmı yapıyor?

 

Yinede İnsanlığa ve doğaya zarar vermemek kaydıyla yapılan tüm düşünce ve inanaç özgürlüğü ile her ırk,mezhep ve inançta olan insanlara sonsuz saygılıyız ve aynı saygıyı bizde bekliyoruz…

Bu konudaki Görüşleriniz neler? Merak ediyoruz…