Uclg-Mewa Turizm Komitesi Toplantısı Konya'da yapıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Turizm Komitesi ve Sürdürülebilir Turizm Toplantısı tamamlandı.

Konya’da 2 gün süren toplantıya katılan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Sürdürülebilir turizmde doğal, tarihi ve kültürel değerlerimiz" başlıklı sunumunda Ürgüp ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini dünyanın bir çok bölgesinden gelen Uclg-Mewa üyesi yetkililerle paylaştı.

Toplantının kapanış oturumunda konuşan UCLG MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, sürdürülebilir turizmin gelişmesi için neler yapılabilirin cevabını bulmaya çalıştıkları toplantının 4 oturumda gerçekleştiğini söyledi.

Turizm konusunu çeşitli alt başlıklardan oluşan bir bütüncül bakış açısıyla ele aldıklarını belirten Duman, ayrıca yerel yönetimlerin turizm konusunda gerçekleştirdiği iyi uygulama ve proje örneklerini katılımcılardan dinleyerek bu tür uygulamaların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması noktasında da önemli adımlar attıklarını kaydetti.