Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünde yolun ortasında bulunan telefon direği görenleri ve tüm araç sürücülerini şaşırtıyor.

Nevşehir'in Çakıllı köyünde bir sokağın adeta ortasında kalan telefon direğine tepki gösteren köy sakinleri, durumu esprili bir şekilde “Ortada direk var yandan geç” diye yorumladılar.

Yol ortasındaki direk tehlike saçıyor ​

Köy halkı, “Özellikle gece saatlerinde araç sürücüleri ani firen yaparak kıl payı kazadan kurtuluyor. Bu Telefon direğinin yol kenarına alınması gerekir. İlla birilerinin canı yandıktan sonramı buna çare bulacaklar, bu direğin yol ortasında kalıp, kaldırılmamasına bir anlam veremedik” dediler.

Çakıllı Köyünün Değerli Muhtarı ise şimdiye kadar ki tüm girişimlerinden henüz bir netice alamamış. Muhtarımız bu sorunu FİB Haber Merkezimize dile getirirken yaptığı açıklamasında; "Yol ortasındaki bu direk için Telekoma yapılan başvuru ve şikayetler maalesef yerini bulmadı. Yetkililerden bu konuda Acil çözüm bekliyoruz" dedi.


Köy sakinleri tepkili
Çakıllı köyünde yolun ortasında bulunan elektrik direği köylü vatandalarımızın büyük tepkilerine neden olurken, “Bu direk yollar yapıldıktan sonra yolun içinde kaldı. Yetkililer uzun zamandır bu konuya bir çözüm bulamadı. Bu direk araçlara tehlike saçıyor. Sürücülere 'ortada direk var yandan geç' uyarısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verdiler.

FİB Haber Merkezi olarak TELEKOM'u göreve davet ediyoruz.