Modern şehirlerin en önemli özelliklerinden birisi, o şehre dışarıdan gelen bir kişinin aradığı yere kolay bir şekilde bulabilmesin yardım edecek şekilde donatılmış olmasıdır.

Bu donanımın en önemli unsurlarından birisi hiç şüphesiz o şehirdeki önemli bir takım yerlere ulaşımı kolaylaştıran yön levhalarıdır. Ancak Nevşehir’de bu konuda dikkat çekici bir eksiklik bulunuyor. Hemde Bölgesel hava limanı olarak hizmet veren Nevşehir Kapadokya Havalimanını Aksaray'dan gelecekler için bulmak hiçte öyle kolay değil.

Bu konuda www.fibhaber.com haber merkezimizi arayarak dert yanan bir vatandaşımız bakın bu büyük eksikliği nasıl anlatıyor: - Önceki gün bir arkadaşımla karşılaştım. Kısa bir süre önce yakınları ziyaretine gelmiş. Misafirleri gelir gelmez, misafirlerini getiren aracı kullanan kişi başlanmış yakınmaya: “Yahu bu şehirde yer-yön levhalarında önemli eksiklikler var. Bir noktada yön levhası var, ondan sonra bir hayli yol gidiyorsunuz başka bir levha ile karşılaşmıyorsunuz. Bu yüzden şaşırıyorsunuz, aracınızı olmadık yerlerde yavaşlatıyorsunuz ve daha başka sürücüler siz oraya buraya bakınırken size korna çalarak tepki gösteriyorlar. Tarif ettiğiniz yere gelene kadar bir hayli sıkıntı çektik.”

Arkadaşımın anlattıkları bu kadarla da sınırlı değil: “Misafirlerimiz geldiğinde akşam geceye dönüyordu. Aracın içinde birlikte giderken fark ettim ki gerçekten de yön levhalarımızda sıkıntı var. Belli mesafelerle bu yön levhalarının konulması lazım. Yoksa yolun bir başına bir sonuna konulmuş olması ile bu iş bitmiyor; şehrimize başka bir yerden gelen kişilerin Kapadokya Hava limanına rahatça gitmesine yardımcı olmaya yetecek kadar çok ve aralıklarla konulmaları lazım. Aksi takdirde bir işe yaramıyor. Dışarıdan gelen sürücüler yönlerini bulamayınca öfkeye kapılıyorlar. Her zaman da gitmek istedikleri yeri kendilerine tarif edecek birilerini bulamıyorlar. Konu basit gibi görünüyor ama bu soruna önce şehir dışından Kayseri,Niğde,Aksaray ve Kırşehir'den bir de sürücü koltuğunda oturan, direksiyon sallayan kişilerin gözüyle bakılması lazım. “


Umarız ilgili kurumların yöneticileri bu yöndeki sıkıntıların sona ermesini sağlayacak bir çalışmayı en kısa sürede gerçekleştirirler.

Nevşehir ve bölgenin güçlü sesi www.fibhaber.com olarak konunun takipcisi olacağız.