Nevşehirli 'Alex745alejandro' rumuzlu Türk YouTuber Ali Can, dün öğle saatlerinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. İlk olarak www.fibhaber.com tarafından hayranlarına duyrulan bu acı haber daha sonra Nevşehirli hemşehrisi, İşvereni ve yakın arkadaşı, Instagram hesabı üzerinden Ali Can'ın dün saat 16:00'da hayatını kaybettiğini duyurdu.

Nevşehir'de yaşayan teyzesinin oğlu Salih Işınmış, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; Ali Can'ın TIR'ıyla yük boşalttıktan sonra yorgun düştüğünü ve aracında uyuya kaldığını belirtti.


TIR'cı Ali lakaplı YouTube fenomeni Ali Can'ın Cenaze namazı Almanya'da kılındı...Gözyaşları sel oldu.

Nevşehirli internet fenomeni Ali Can'ın Frankfurt Türk Federasyonu Camii'nde öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. 

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Ortahisar kasabasına bağlı İbrahimpaşa köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Almanya'da yaşayan YouTube fenomeni Ali Can'ın naaşı, Pazartesi günü Fankfurt Havalimanından önce İstanbul Aktarmalı Kayseri'ye daha sonra karayolu ile memleketi Ürgüp'ün Ortahisar kasabasına bağlı İbrahimpaşa köyüne getirilecek. (Türkiye Saati ile 02:30 da Kayseri'ye gelecek) 
07 Kasım 2017 Salı Günü Ögle Namazını Müteakıben İbrahim paşa köyünde toprağa verilecek.
Cenazesine Nevşehir'den ve değişik illerden çok sayıda Ali Can hayranınında katılarak son yolculuğunda onu yalnız bırakmaması bekleniyor.

Sempatik tavırlarıyla kısa sürede büyük hayran kitlesi edinen Ali Can, TIR yolculukları sırasında çektiği videolarla popüler olmuştu. Bir dönem araba tanıtım videoları da çeken Ali Can, TIR'cı Ali lakabıyla internette biliniyordu. Neşeli tavırları ve kendine has üslubuyla bir çok kişi tarafından sevilen Ali Can'ın ölüm haberi sevenlerini üzdü.


Allah rahmet eylesin...

Alex745Alejandro/AliCan kimdir ?
Ali Can 3 Mart 1968 tarihinde Nevşehir'e bağlı Ürgüp ilçesinin İbrahim Paşa köyünde doğmuştur. Okulu bırakıp baba mesleği olan uzun yol şoförüğünü tercih etmiştir. İzmir'e bağlı Bayraklı ilçesinde askerliğini tamamladıktan sonra 1992 yılında Almanya'nın Dresden şehrine yerleşmiştir. Burada Alman devletinin resmi posta teşkilatı olan Deutsche Post da işe başlamıştır. Evliğini burada yapmış ve bu evliliğinden Yasemin adında bir kızı olmuştur. 2016 yılında işinden istifa edip yakın arkadaşı Serdar'ın yanında LLS şirketinde işe başlamıştır. Şu anda YouTube de aktif bir kanalı ve 65000 civarı takipçisi vardır. Tam bir BMW aşığır. Favori tır markası İveco'dur. Sebebi ise sesinden ve kabininin genişliğinden dolayıdır. Kendisinin 2009 model BMW 760Lİ ve karısın BMW 116İ olmak üzere iki vardır ki bunlar onun BMW meraklısı olduğunun en büyük kanıtıdır. YouTube kanalının ismi olan Alex745Alejandro kelimesinin manasını ilk duyan herkes merak eder. Alex Ali'nin ölen köpeğinin adı, 745 eski BMW 745 den geliyor ve Alejandro YouTube da dinlediği ilk şarkıdır.