FİB Haber Merkezi olarak dün dile getirdiğimiz "Yüksekli köyünü sinekler bastı" haberimize kayıtsız kalmayan Nevşehir il özel idaresi, Gülşehir ilçesine bağlı Yüksekli ve Yeşilli Köyü Sineklere Karşı İlaçlandı.

Nevşehir il özel idaresi'ne ait bir araç, dün akşam geç saatlere kadar Gülşehir'in Yüksekli ve Yeşilli köylülerinde sokaklarda ilaçlama yaptı.

Nevşehir il özel idaresi tarafından, Kızılırmak nehri üzerine kurulan baraj ve HES’lerle birlikte değişen ekosisteme bağlı olarak, Kızılırmak nehrine yakın köylerde baş gösteren ve hızlı bir yayılım gerçekleştiren Simullium spp (üvez) sineğine karşı larvasit ilaçlaması yapıldı.

Kızılırmak havzası ve florasındaki bütün yerleşim yerlerini etkileyen Simullium Spp. zararlısına karşı sürdürülen mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bu kapsamda idaremiz ekipleri tarafından nehirde yaz döneminde düzenli olarak ilaçlama çalışması gerçekleştiriliyor. Doğrudan Kızılırmak nehrinde larva ve pupalara yapılan larvasit ilaçlaması bu konuda en etkili mücadele yöntemi olarak gösteriliyor.

    Ayrıca yine ilimize bağlı diğer tüm köylerimizde başta sivrisinek olmak üzere haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları başlatıldı. Vatandaşlarımızın sağlıklarını olumsuz etkileyen sivrisinek ve diğer haşerelere karşı çalışmalar devam etmektedir. Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından köylerimizi daha yaşanılabilir hale getirmek için ilaçlama çalışmaları gerekli tüm köylerde devam edecektir.

Yüksekli ve Yeşilli köyleri başta olmak üzere tüm köylerimiz adına duyarlılığı için Nevşehir il özel idaresi Genel Sekreteri Savaş Benli'ye ve Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Çiftçi'ye teşekkür ediyoruz.

Öte yandan, Gülşehir'in Yesilyurt köyünde de sinek konusunda sıkıntı yaşandığı ve bu konuda İl Özel İdaresinden ilaçlama konusunda yardım beklenildiği ifade edildi.