Nevşehir’in Cevher Dudayev   Mahallesi’nde, Nevşehir Belediyesi ile hayırsever işadamları Zafer ve Mustafa Çetinel  kardeşler işbirliğinde yaptırılacak 100 yatak kapasiteli  yatılı Kuran-i İlimler Merkezi’nin yapımına ilişkin protokol ,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün de katıldığı bir törenle  imzalandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, hayır hizmetlerinde Nevşehirli hayırseverlerin adeta bir yarış halinde olmalarını görmekten büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirtti. Ünver, her alanda hayırseverlerin eksikliği duyulan hizmet alanlarının en kısa süre içerisinde hizmete kazandırılması yönünde ciddi bir çaba gösterdiğini ifade eden Ünver, arsası Nevşehir Belediyesi tarafından sağlanan Cevher Dudayev Mahallesindeki caminin hemen yanında  1800 metrekarelik bir alan üzerine inşaa edilecek ve 100 öğrencinin yararlanacağı  yatılı  Kuran-ı İlimler Merkezi’nin , temel bir ihtiyacı da karşılayacağını söyledi. Ünver, Nevşehir Belediyesi işbirliği ile  böylesine bir anlamlı yatırımı gerçekleştirecek olan Zafer ve Mustafa Çetinel kardeşlere de teşekkür etti.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’ de,  görev yaptığı süre  içerisinde  gerçekleştirilmesi gereken hayır hizmetleri yönünde önemli destekler sağladığını gözlemlediğini belirterek, bu kapsamlı çalışmaların bundan sonraki dönemlerde de devam edeceğine olan inancını tekrarladı. Öztürk, önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak  100 yatak kapasiteli yatılı Kuran-ı İlimler Merkezi’nin yapımına öncelik eden Belediye Başkanı Hasan Ünver ve yapımını büyük ölçüde üstlenecek Zafer-Mustafa Çetinel’e  teşekkür etti.

Hayırsever işadamı Zafer Çetinel’de, aile olarak böyle bir hizmet üstlenme ihtiyacı hissettiklerini belirterek, gerçekleşecek bu yatırımın Nevşehir’e hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törende daha sonra Cevher Dudayev Mahallesi’nde  100 öğrencinin yararlanabileceği yatılı Kuran-ı İlimler Merkezi’nin yapımına ilişkin protokole, Nevşehir  Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ve hayırsever işadamı Zafer Çetinel imza koydu.