2015 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Nevşehir Merkez Zihni Paşa Camii Din görevlileri, Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencilerini ödüllendirdi.

Merkez Zihni Paşa Camiinde yatsı namazı öncesi düzenlenen programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, cami Din görevlileri, cami cemaati ve öğrenciler katıldı.

Hafta dolayısıyla Zihni Paşa Camii’nde düzenlenen öğrenciler arası 40 Gün, 5 Vakit Namaz yarışmasına katılan 50 öğrenciden üç birinciler, Tablet Bilgisayar ile ödüllendirildi.


Yaz döneminde 40 gün boyunca 5 vakit namaza devam eden Zihni Paşa Camii öğrencilerinden 3 birinciye Tablet Bilgisayar, ikinciye Bisiklet, üçüncüye de Çeyrek Altın hediye edilirken, 4,5,6,7,8,9 ve 10. olan diğer öğrencilere de futbol topu hediye edildi.


Yatsı namazı öncesi düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Yakup Öztürk, ödül öncesi, “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” nı bu yıl yaz döneminde ikinci kez başlattıklarını ve bu yarışmayı başlatmaktaki amaçlarının ise çocukların bu küçük yaşta namazlarını camide kılmaya alışmaları ve camilere ilgilerini artırmaları olduğunu söyledi.


Müftü Öztürk; “ ‘Ağaç Yaş İken Eğilir’, ‘Küçük Yaşta Öğrenilen Taşa Yazı Yazmak Gibidir.’ Küçük yaşta çocukların camiye alıştırılması geleceğimiz ve nesillerimiz açısından çok önemlidir. Bu çalışmalar, yarışmalar bu bakımdan takdire şayandır. Sebep olan hocalarımızı, destek veren velilerimizi, çalışkan, başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu gibi faaliyetlerinin devamını diliyorum” dedi. 


Zihni Paşa Camii İmam-Hatibi Mustafa Benli ve Müezzin-Kayyımı Salih Zengin; “Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl yaz tatilinde de düzenlediğimiz Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencilerimize, Nevşehir’de ikincisi gerçekleştirilen “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” kampanyasına gençlerimiz büyük ilgi gösterdi. Gençlerimizi ve bu kampanyaya destek veren başta Müftülüğümüze, öğrencilerimizin anne ve babalarına teşekkür ediyoruz” dediler.


Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, yarışmayı izleyen cami cemaati de bu tür yarışmaları düzenleyen İl Müftülüğüne ve Cami görevlilerine teşekkür ettiler ve bu gibi programların ileriki yıllarda da yapılmasını istediler.