Ziraat Bankası, Devir Hazine Müsteşarlığı Güvencesiyle Evdeki Altınların Kazanma Devri!

Ziraat Bankası Nevşehir Şubesi, yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak için aracılık etmeye devam ediyor.

Ziraat Bankası Nevşehir Şubesince konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası  uygulaması  ile yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmak için  altınlarınız Ziraat Bankası aracılığıyla hesabınıza gram olarak kaydediliyor.Gram olarak kaydedilen altınlara Vade Boyunca Nakit Getiri , Ara Dönemde Nakit Çekme İmkanı  ve Vade Sonunda Altın İmkanı gibi seçenekler sunuluyor. Ayrıca yatırımcılara  6 ayda bir ödemeli olacak şekilde faiz veya kira imkanı sunuluyor.

Altın Tahvili Ve Altına Dayalı Kira Sertifikası Uygulamasında Vergi Oranı yüzde Sıfır

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası uygulamasında vergi oranı ‘’ yüzde 0 ‘’ olup herhangi bir şekilde bu uygulamadan elde edilen kazançlardan vergi alınmıyor. Banka  yetkilileri ilgili tarihlerde  uygulamadan yararlanmak isteyen müşterilerini Nevşehir şubesine beklediklerini kaydettiler. Uygulama ile ilgili detaylı bilgi www.ziraatbank.com.tr web adresinde ve aşağıda yer almaktadır.

Fiziki altını bulunan bireysel yatırımcılara belirli bir getiri sağlayarak yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilir. Altına Dayalı Kira Sertifikası / Altın Tahvili alacak müşteriler, yastık altında duran altınlarını kayıp çalınma riski olmadan, devlet güvencesinde yatırıma dönüştürme imkanına sahip olurlar.

Talep toplama yöntemi ile yapılacak Altın Tahvili / Altına Dayalı Kira Sertifikası ihraçlarına Bankamız aracılık eder ve müşteri talepleri Ziraat Bankası tarafından  kabul edilir.

Müşterilerimiz, Hazine Müsteşarlığı’nca yayınlanan “Basın Duyurusu” ve “Yatırımcı Kılavuzu”nda tanımlanan nitelikteki hurda altınlarını (22 ve 24 ayar altınlar kabul edilebilecek olup; üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca Reşat Altınlar kabul edilmeyecektir) Ziraat Bankası’na getirerek ihraçlara katılabilirler.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yayınlanan “Basın Duyurusu”, “Yatırımcı Kılavuzu” ve ayrıntılı bilgiye ulaşmak için: altin.hazine.gov.tr”