Niğde Üniversitesi akademik ve idari personelinin Milli Birlik ve Demokrasiye sahip çıkmak için yaptığı yürüyüş sonrası gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Üniversitesinin tepkisini ilk günden itibaren gösterdiğini bundan sonra da aynı şekilde demokrasinin ve milli iradenin savunucusu olarak tepkisini her ortamda her şartta göstereceğini ve göstermeye hazır olduğunu ifade etti.
Rektör Görür, “Niğde Üniversitesi sürekli yürüyüş yapan ya da bildiri yapan bir kurum değil ama bu devletin bekası için Türkiye Cumhuriyetinin varlığı için çok önemli bir vakaydı. Kabul edilebilir bir tarafı olmadığını zaten herkes biliyor. Haince, alçakça bir saldırıya maalesef maruz kaldık. Biz üniversite olarak ikinci bir Kurtuluş Savaşını atlattığımızı düşünüyoruz. Yedi düvele karşı savaşırken bile biz ülke olarak böyle bir olaya maruz kalmamıştık. En azından ülkenin başkenti, Gazi Meclis böyle bir şey yaşamamıştı. Bunu yaşatanları biz nefretle kınıyoruz, reddediyoruz. Bunlarla ilgili mücadelemiz sürecek. Biz devletin ilimizdeki temsilcisi olarak size de her zaman devletin emrinde olduğumuzu, bu tür durumlarda özerklik falan demeden bize de gerekli talimatları gerektiği zaman iletmenizi sizlerden istirham ediyoruz” dedi.
Vali Ertan Peynircioğlu da Rektör Görür’ün şahsında tüm üniversite mensuplarına teşekkür ederek şunları söyledi;
“Kesinlikle bu yapılanlar kabul edilemez, hiçbir izahı olamaz. Ne mantıkla ne hukukla ne vicdanla ne insanlıkla hiçbir şekilde bunun izah edilebilir bir tarafı yok. Biz bu konuda Niğde olarak gerekli tepkiyi verdik diye düşünüyorum. Üniversitemiz de, üniversite senatomuzda ilk günden gerekli tepkiyi verdi. Pek çok üniversiteden önce verdi. Bu da anlamlıdır diye düşünüyorum. O akşam üniversitemizin mezuniyet töreninin olması bizim ilimiz için bir şans. Çünkü mezuniyet töreninin ardından biz Sayın Rektörümüz ve ilin diğer protokol üyeleri ile birlikte sohbet etmek için bir aradaydık. Zaten bu darbe girişimiyle ilgili haberlerde bizim bir arada bulunduğumuz o saatlerde gelmeye başladı. Bu nedenle olaya daha hızlı nüfuz edebildik. Bu çok önemliydi. İlk andan itibaren güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirlerini aldılar. Gerek jandarmamız, gerek emniyetimiz. O gün sabaha kadar Rektör Hocamda meydanda bizimle birlikteydi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız ordaydı. Türk Milleti; Milli İradeye ve Demokrasiye sahip çıktığını gösterdi. Gerçekten bu çok önemliydi. Türkiye’mizin pek çok ilinde bu tepki gösterildi. Ben tüm Niğdelilere, Sayın Rektörümüze, üniversite personelimize, darbeye destek vermeyenlere de teşekkür ediyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın”