Başarının ve kalkınmanın sırırının takım çalışması ve ortak akıl yürütmeye bağlı olduğunu vurgulayan, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin KAR, “İletişime ve fikirlere büyük değer veriyoruz. Üniversite Niğde’mizindir, medyaya ve Niğde Halkına kapıları sonuna kadar açıktır. Niğde’mizin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak her alanda gelişmesi için her türlü işbirliğine ve katkıya hazırız.” Dedi.
 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Düzgün, NGC Yönetim  Kurulu; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin KAR, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa ŞAŞMAZ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir ÇINAR, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın TOPÇU, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hünkar GÜLER, Kredi Yurtlar Kurumu Niğde İl Müdürü Faruk BODUROĞLU, Öğretim Elemanları Sendikası Niğde İl Temsilciliği Başkanı Muzaffer YÖRÜKOĞLU ile Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet KAYA ’yı ziyaret ettiler. Ziyaretler esnasında; Niğde’nin eğitim, kültür, tarım, ticaret, turizm, iletişim, ekonomi, tanıtım ve yatırım sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Niğde’ye çok kısa sürede alışıp çok sevdiğini ifade eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin KAR, “ Niğde insanı sıcak kanlı ve cana yakın. Niğde ’li üniversiteye büyük değer veriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Dışarıdan geldim ve çok iyi araştırıp etüt ederek adımlarımızı atıyoruz. Bu yönden eleştiriler de olabilir. Ama herkesin bir yönetim biçimi var bizde, sosyal ilişkileri iyi, yönetme kaabiliyetine sahip, donanımlı,  ilimize, ülkemize ve üniversitemize pozitif katkı sağlayacak kadro ve yönetimimizle üniversitemizi geleceğe taşıyacağız. YÖK’ünde önerileri, bizim de yönetim anlayışımızın temeli; bölücü ve yıkıcı olmayan her görüşten, ideolojiden akademisyenler yönetimde etkin olmalı ve fikirleriyle katkı sağlamalıdır. Tek amacımız tüm çalışanlarımızın işlerini iyi bir şekilde yürütebileceği huzur ortamını sağlamaktır. Bunun yanında, ilimize ve ülkemize en üst ve azami katkı sağlayacak bilimsel düzeyde sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda her alanda projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Geçmişte yürüttüğüm projelerin bir kısmının Niğde’de sürdürülmesi için de çabalarımızı yoğunlaştırdık.” Şeklinde konuştu.
 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yeni Yönetim Kurulu’na başarı dileklerini ileten Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin KAR şunları söyledi: “Medya organları ve basın insanların gözü kulağı konumundadır. İlimiz ve ülkemiz meseleleriyle ilgili çok önemli bir fonksiyonu yerine getiriyorsunuz. Bu görevi yerine getirirken, haberin gerçekliğini araştırmak ve gerçekleri yansıtmak gibi önemli bir sorumluluğu yerine getiriyorsunuz. Bizler; sizlerin aktardığı bilgiler ve haberler ile aydınlanıyoruz. Doğru ve yapıcı tüm eleştirilere açığız, bizlerle ve kurumla ilgili bir haber yapılmadan bizlerin bilgilendirilmesini, çözülebilecek sorunların kamuoyuna yansıtılmadan çözülüp problemlerin hızla ortadan kaldırılmasını arzu ederiz. Üniversite, bizim değil, Niğde’nin yani sizlerin, küçük ve çözülebilecek sorunların Niğde ve Ülke gündeminde yansıtılarak kurumsal yıpratmanın Niğde’ye ve Niğde’nin üniversitesine yani kendimize zarar vereceğinin bilincinde hareket edilmesi, bizleri mutlu eder. Somut yanlışlar, olumsuzluklar varsa,  tabiî ki Medya; bu olumsuzlukları ele alıp, uyarıcı ve bilinçlendirici görevini yerine getirecektir. Medya; bu yönüyle önemli bir denetim ve kalite artırıcı rolü yerine getiriyor. Hep birlikte tüm kurumlar, üniversite ve medya sağlıklı bir işbirliği, iletişim ve koordinasyon kurarak; ilimiz ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacağız.”
 
Gazetecilerin de, kamu görevi üslendiğini, bu yönüyle kamu kurumlarıyla ilgili yapıcı ve iyi bir iletişim ve işbirliği kurmayı hedeflediklerini dile getiren Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC)Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Düzgün, “Sayın Rektörümüze yeni görevinde başarılar diliyoruz. Şu an için yapmış olduğunuz atamalar ve kısa sürede gerçekleştirdiğiniz çalışmalar, bizler, üniversitemiz ve kamuoyu tarafından olumlu bir etki yaratmıştır. Sayın Hocam, çalışma alanınızın ekonomi olması Niğde için bir kazanç, Niğde’nin ekonomik bakımdan gelişmesi ve kalkınması konusunda bizleri olumlu bir beklentimiz oluştu.” Dedi.
 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Olağanüstü Kongre Süreci Konusunda da, Rektör KAR’a  bilgi aktaran NGC Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Düzgün “07 Mart 1989 yılında kurulan NGC; Niğde’nin kalkınmada öncelikli il düzeyine getirilmesi Niğde Üniversitesi’nin kurulması için 50 bin imza toplanması, Niğde’de olmayan kamu kurumlarının ilimize getirilmesi, Patates Araştırma Enstitüsü’nün Kurulması, Niğde Havaalanı imza kampanyası  başta olmak üzere birçok alanda kentin gelişimine Niğde’nin tanıtımına katkı sağlamıştır.”
 
 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti'nin İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu dolayısıyla; bağlı 7 Bölge Gazeteciler Federasyonu ve 77 İl Gazeteciler Cemiyeti’nin bir araya geldiği Türkiye’nin en fazla üye ve kapsamlı örgütlenmeye sahip Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun kurucusu olduğunu ifade eden NGC Başkanı Düzgün, “Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ilimizin gerek sosyal, kültürel, gerekse ekonomik anlamda ilerlemesi noktasında çalışmalarına devam edeceğine vurgu yapan Başkan Düzgün, " Niğde Gazeteciler Cemiyeti bugüne kadar ilimizin gelişmesi noktasında çok önemli hizmetlere imza atmıştır. Bugünden sonra da aynı kararlılıkla Cemiyetimizin tüm kurulları ve üyeleriyle birlikte Niğde'nin kalkınması için var gücümüzle çalışacağız" dedi.