Şehit Öncel’in cenazesi Ankara’dan helikopter ile Çiftlik ilçesine getirildi. Şehit özel harekat polisi Öncel’in naaşı baba evinden helallik alındıktan sonra Bozköy kasaba meydanına getirildi.
Buradaki törene; şehit Öncel’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, şehidin mesai arkadaşları, özel harekat polisleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe Müftüsü tarafından ikindi namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Öncel’in cenazesi, Bozköy kasaba mezarlığına götürülerek toprağa verildi.
2 ay önce göğsünden yaralandı
2 ay önce Hakkari’deki operasyonda göğsünden 2 kurşunla yaralanan Öncel, babaevine izine geldiğinde ailesine söyledi. Ailesinin yaralandığı için dinlenmesi gerektiğini söylemeleri üzerine Şehit Öncel, ‘Kardeşlerim şehit olurken ben burada duramam’ diyerek tekrar Hakkari’deki görev yerine gittiği öğrenildi.
Tören sırasında şehidin annesi Nazile ve babası Yahya Öncel ile kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
Bekar olan Özel Harekat Polisi Erol Öncel’in 7 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenildi.
Olay
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı aracın, 1 hafta önce kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde, seyir halindeyken kontrolden çıkarak takla atması sonucu, 7 polis memuru yaralanmış, Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan polis memurlarından Niğdeli Özel Harekat Polisi Erol Öncel, GATA’da tedavi görürken, şehit olmuştu.