​İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ardından üçüncü istifa haberi iddiaların aksine Ankara'dan değil Niğde'den geldi. AK Parti Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bugün basın toplantısı düzenledi. Niğde Belediye Başkanlığı’nda ikinci dönemi olan Faruk Akdoğan, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

’CUMHURBAŞKANI’MIZ ERDOĞAN'IN VE PARTİMİN EMRİNDE OLACAĞIM’

Bugün itibarıyla görevinden ayrıldığını belirten Akdoğan, istifasının ardından yaptığı yazılı açıklamada ise şunları kaydetti:

"8.5 yıldır yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimden başım dik alnım açık olarak ayrılıyorum. Bilinmesini isterim ki bana iki defa AK Parti İl Başkanlığı, 2 defada Belediye Başkan adaylığı görevini tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimin her zaman emrinde olacağım. Bu görev bana tevdi edilirken nasıl heyecanlandıysak bugün de aynı heyecanla görevimden ayrılıyorum. Bu kararımın ülkem, partim, şahsım ve özellikle de hizmet etmekten gurur duyduğum Niğde için hayırlara vesile olmasını diliyor, mesai arkadaşlarımdan ve Niğde halkımızdan haklarını helal etmesini istiyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.


Akdoğan 29 Mart 2009'deki yerel seçimlerde yüzde 39.9 oy oranıyla Niğde Belediye Başkanı olmuştu.

Şimdi gözler onlara çevrildi...

İstifası beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise görevde.