Bugün de bir komedyen, oyuncu, aktör, stand-up kategorilerinin hepsinde bulunan adam, abimiz İsmail Baki'den söz edeceğim. Ben yazar olarak belki bu konulara değiniyorum diye bende değişik farkındalık görebiliyorsunuzdur. Ben yazar hayatım boyunca hep değişik fikirlere değinmek ve bir başka yazarlar gibi siyasete girmedim.
Birçok ünlüyü, engelli kardeşlerimizi, düşüncesi olan dostlarımızı konu altına alarak yazılarımı yazdım. Ben yardıma ihtiyacı olan her türlü destek için buradayım. Amacımı önceden de belirttiğim gibi değeri olan insanların her zaman daha çok tanılmaya, kalben içimizde ismi kazılan, hiç unutmamız gereken eski yeşilçam oyuncularımızı konu altına her zaman almak, unutulmamaları için yazmaktayım.
İsmail Baki komedyen kardeşimiz ya da abimiz bizleri bazen komedi filmlerinde gerektiğinde de duygusal sahnelerinde az mı kilitledi ekranlara? Herkesin benim açımdan bakarsanız seveni oldu, gerektiğinde dostu, gerektiğinde kardeşi, yardıma yardım katan, elinden geldiğince her türlü desteği kendisi kadar bir nevze umutlandıran, sevindiren, yüzümüzü en mutsuz anlarımızda güldüren, kalbimizde bir yeri oldu. Uzattım galiba ama ben sadece olanı, yaşanılanları söylüyorum.
Sevgili İsmail Baki, komedyen oyunculuğuyla ilgili birçok insanımızdan, çocuklardan yorumlar geldi, onların yazdıklarını da burada paylaşımda bulunmak isterim.
- İlker Tahsin, Aziz Yıldırım ve Kaan Kural taklitleriyle gülmekten kırdırıp geçirten süper yetenekli insan.
- Yavuz Seçkin'den daha yetenekli olduğu bilinen ancak 2. planda kalan binbirses insan. (Bence bu yorum pek doğru değil. Çünkü bizim bütün insanımıza destekte bulunmamız lazım. Yavuz Seçkin'den daha iyi olabilir ama bunu burada söylemen doğru değil.)
- Muzaffer Sondörtyüz ile altılı ganyan olayına da giren ve hakkını da verebilen yetenek ötesi insan evladı.
- Kaan Kural taklitleriyle bizi gülmekten yaran şahsiyet, çok seviyoruz ve ailecek izliyoruz.
- Çok sevdiğim Orhan Gencebay'ı en iyi taklit eden komedyen olarak  tarihteki yerini alabilecek kapasitede bir yetenek abidesidir.
Daha birçok yorum mevcut ama hepsini yazmak zaman alır ve konu uzardı. Bu yorumlar ne kadar sevindirici bir durum. İnsan kendisi hakkında yazılan böyle mutluluk verici yorumları görünce çok daha iyi şeyler yapmak istiyor. Yani İsmail Baki'yi sevindiren ve daha çok filmlerle insanların karşısına gelecek mütavazi yorumlardır.

 Birazda belki bilmeyenleriniz vardır. Filmlerinden ve oynadığı dizilerden söz edelim.
* Sabit Kanca 1 & 2 2013 - 2014
* Borak - 2009                                             
*  Erkek Tarafı (Dizi) - 2005
* Kısmet Değilmiş (Dizi) - 2005
* Hayrettin - 2011
Sayamadığım daha film ve diziler varsa af buyrun aklıma gelenler bunlar...
Sevgili İsmail Baki Tuncer, hayatında daha iyi yerlere gelmesi dileğiyle, yeni dizilerde ve filmlerde görürüz inşallah.
Saygılar ve Sevgiler...!