Öneriyorum
 Seçimin üzerinden 10 gün geçti. Sandıktan koalisyon çıktı.
 Millet iradesidir saygı duymak gerekir.
Şimdi sıra hükümet kurmakta. Tamam da kim kimle nasıl kuracak. Bu konuda on gündür bence nafile arayışlar yapılıyor. Son derece basit, pratik ve harika bir çözüm önerim var, belki sesimiz buradan duyulmayabilir ama 3 milletvekilimiz var biri önersin benim adıma.
Yapılacak koalisyon için AK PARTİ-CHP mi?, AK PARTİ-MHP mi yoksa CHP-MHP-HDP mi diye nafile bir uğraşa ve arayışa girmeyin efenim neden en kolayı en son akla geliyor, tamamı katılsın olsun bitsin.
  Nasıl mı olacak?
  Gayet basit.
 Yüzdeler oranında hisse sahibi olacaklar parlamentoda. Bakanlıklar yüzde oranında dağılacak, herkes yüzdesi kadar ortak olacak. Zamanında Sayın Cumhurbaşkanı demedi miydi devleti bir şirket gibi yönetmek lazım diye. E, tamam o zaman.
Misal AK PARTİ ne oy aldı? %40, Kaç bakanlık var başbakan yardımcılığı ve başbakan da dahil 24.
 24’ün yüzde kırkı 9.6 sen de 10.
CHP-% 27, 24’ün yüzde 27si 5.7 sen de 6
Geriye ne kaldı?  8
Her ne kadar MHP ve HDP eşit milletvekiline sahip iseler de yüzdelerde MHP fazla olduğuna göre 5 MHP, 3 HDP olursa adil olur.
4 tane başbakan yardımcılığı var onda sorun yok her parti bir taneyle temsil eder o makamları.
 Eğer mesele hangi bakanlığın kime verileceği ise o da kolay kura çekimi yada teamül yoklaması, olmadı küçük bir plebisit veya referandum çözer onu da.
  Bu kadar adil bir dağıtım varken niye birini yada bir kaçını dışarda bırakma arayışına gidiliyor anlamak mümkün değil. Her parti, demokrasi diyor, her parti geniş tabanlı katılım diyor, her parti insan hak ve hürriyeti diyor, o halde tek ve en etkili çözüm bu değil mi?
  Var mı bi sakatlık bu mantıkta? Yok.
  Valla benim önerim bu doğrultuda siz ne dersiniz?