Oxford Üniversitesi Ve Bizim Üniversitemiz
 
                                                                          Dr Emrullah Güney
 
Bir tv kanalında Oxford Üniversitesi ile ilgili belgesel seyrediyorum. Ardından büyük bir ansiklopediden dünyanın bu en eski, en ünlü üniversitesi ile ilgili bilgileri öğreniyorum. Londra yakınındaki Oxford Üniversitesi 1200 yılından bu yana nitelikli, üstün eğitim veriyor.
Bir karşılaştırma yapıyorum ve 31 yıl görev yaptığım üniversitemi düşünüyorum. Derin bir üzüntüye kapılıyor, karamsar oluyorum. Ve merak bu ya, soruyorum:
Acaba,Oxford'da öğretmen yetiştiren bir fakültede ( School of Education) ders veren öğretim elemanlarının ruh sağlığı nasıldır? Derslerine hazırlıklı giriyorlar, dakik oluyorlar mı? Nasıl atanmışlar; bir rektörlük memurunun aracılığıyla mı-torpil-,hangi yetenekleriyle? Ne gibi ürünler vermişler? Atanma öncesi bir dekan vekili nasıl kurmuş jüriyi? Diyelim biyoloji eğitiminde görevlendirilecek öğretim elemanı değerlendirmesinde emekliye ayrılmış birisini mi koymuş listeye, bir kimya elemanını mı eklemiş, nasıl bir jüri çizelgesi oluşturmuş? Aday ne sunmuş? Ülkenin büyük bir barajının ekonomik, toplumsal değişimler yaratacağı varsayımını,yine o kurumun yayımladığı broşürden kendi eseri gibi fotokopi yaptırıp mı sunmuş? Jüri üyeleri ayırdına varmamış mı bu özgün (!) eserin  ?
 
​Bir Oxford belgeseli insana neler düşündürüyor böyle ?​