NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de hafta sonları ailelerin piknik yapabilecekleri ender birkaç mekandan biri olan Kent Ormanı hırsızların kıskacında.

Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz Mayıs ayı sonu itibariyle hizmete açılan ve her hafta 500’e yakın aileye piknik yapma imkanı tanıyan Kent Ormanında ilginç hırsızlıklar meydana gelmeye devam ediyor.

Orman İşletme Müdürlüğünün Nevşehir Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun da desteğini alarak yaklaşık 1 Milyon lira harcayarak yaptırdığı kent ormanında gece geç saatlerde kent ormanına gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bu alanda bulunan başta tel örgüler olmak üzere çeşitli malzemeleri çaldığı bildiriliyor.

Nevşehir Belediyesine devir işlemleri süren Kent Ormanının hırsız kıskacından kurtulabilmesi için bir an önce bu devir işlemlerinin tamamlanarak, Nevşehir Belediyesinin söz konusu alanda güvenlik görevlisi görevlendirmesi bekleniyor.

Kahveci dağı eteklerine kurulan ve son derece modern bir dinlenme alanı haline getirilen bu güzide alanın korunaklı bir hale getirilmesi önümüzdeki yıllarda kent ormanına halkın ilgisini de artıracak.