NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde Kredi Kefalet Kooperatifi yeniden hizmet vermeye başladı. Kooperatifin geçmişe dönük alacaklarının tahsilatı için ise girişimler başlatıldı.

İlçede 7 yıla yakın bir süredir kapalı kalan ve geçtiğimiz yıl yeniden hizmete kazandırılan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin alacaklarının toparlanması durumunda yeniden ilçe esnaf ve sanatkarına verimli bir şekilde hizmet verir hale geleceğini belirten Kozaklı Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı ve aynı zamanda Kredi Kooperatifi Başkanı Cahit Yalçın, ilçenin en büyük sıkıntılarından birinin halk bankası şubesinin ilçede bulunmayışı olduğunu dile getirdi.

Hali hazırda Kozaklı’da Halk bankası şubesi bulunmaması nedeniyle ilçeden 2 bine yakın kişinin Avanos ilçesindeki halk bankası şubesinden maaşını aldığını ve bu durumun ilçede halk bankası şubesinin açılmasına bir engel teşkil ettiğini hatırlatan Kozaklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yalçın, “Avanos’ta Halk Bankası şubesi var. İlçemizde de halk bankası şubesinin açılmasını istiyoruz. Bu şubenin açılması hem ilçemizin ekonomisinin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor, hem de kredi kooperatifimizin esnaf ve sanatkarımıza ilk elden kredi verebilmesi için önemli. 1 Yıldır hizmet vermeye yeniden başladığımız kredi kooperatifimizden şu ana kadar 180 bin TL dolayında ilçemiz esnafımıza kredi kullandırdık. Halk bankası şubesinin ilçemizde açılmasıyla birlikte bu rakamın çok çok üzerine çıkabilecek ve dolayısıyla esnaf ve sanatkarımıza daha verimli bir hizmet vermeye başlayacağız. Bu konuda Milletvekillerimizle ve yetkili kurumlarla görüşmelerimiz sürüyor” açıklamalarında bulundu.