1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 'Nitelikli Cinsel İstismar' suçundan yargılanan 22 yaşındaki tutuklu sanık B.Y., tutuksuz yargılanan 16 yaşındaki M.Ö. ve 16 yaşındaki A.S.A. hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan 20 yaşındaki Z.K. ise askerde olduğu için duruşmaya katılamadı. Mağdur 16 yaşındaki B.A. da duruşmaya ailesiyle birlikte katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan tutuksuz sanıklardan M.Ö., "Olaylarda bulunduğum için çok pişmanım. Mağdurdan da ailesinden de çok özür diliyorum" diye konuştu. Tutuksuz yargılanan A.S.A. ise, "Ben bu olaylarda kurban oldum. Benim hayallerim vardı. Üniversiteye hazırlanmam gerekiyordu fakat bu durumdan dolayı hazırlanamıyorum, psikolojim çok bozuldu" dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonrasında 'Nitelikli Cinsel İstismar' suçundan M.Ö. ve A.S.A.'ya 3'er yıl 4'er ay hapis cezası, askerde bulunan Z.K.'ya 5 yıl, tutuklu yargılanan sanık B.Y.'ye ise 6 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasından sonra tutuklu sanık B.Y., duruşmayı izleyen yakınlarına, "Kararı anneme söylemeyin ağlamasın" dedi. 

09.03.2015 tarihinde Alparslan Mahallesi'nde bulunan bir parkta meydana gelen olayda sanıklar M.Ö., A.S.A., Z.K. ve B.Y., parkta bulunan 16 yaşındaki B.A.'ya cinsel istismarda bulunmak ve mağdurun çıplak görüntülerini cep telefonuna kaydetmekten gözaltına alınmışlardı.


Kar360