Ukraynalı Roksolana Dayıoğlu, İstanbul'da 16 yıldır görmediği babasına kavuştu.

Baba hasreti çeken Ukraynalı Genç kız Hülya Koçyiğit'ten yardım istedi...
Nevşehirli baba Rafet Dayıoğlu 3 yaşından beri görmediği kızını ekranda görünce telefona sarıldı. Baba ile kızın buluşması duygusal anlara sahne oldu.

Tam bir film gibi bir yaşamın başrollerinde Nevşehirli baba ve 3 yaşından beri göremediği için Babasını arayan bir Ukraynalı genç bir kız...

İşte gelin şimdi 19 yaşındaki Ukraynalı Roksolana Dayıoğlu'nun Ukrayna-Türkiye hattında aradığı büyük baba aşkı ve Nevşehirli Baba Rafet  Dayıoğlu ile İstanbul'da buluşması ile mutlu sonla biten ilginç öyküsü...

Ukraynalı kız, 16 yıl sonra Nevşehirli babasına kavuştu

Ukrayna’da Türkoloji Bölümü okuyan Dayıoğlu, "Türkçe bilmeden babamı bulmak çok zor olurdu" dedi. Babasının Nevşehirli olduğunu ve kendisini iki yıl önce Facebook’ta bulduğu halde mesajlarına cevap alamadığını belirten genç kız, “Babam şu anda 60 yaşlarında olmalı. Bir amcam ve halam varmış. Babam ve akrabalarımla tanışmak istiyorum" diye konuştu. Dayıoğlu, Hülya Koçyiğit'ten yardım istediğini, kendisinin de "İnşallah hep birlikte bulacağız" dediğini söyledi. 

60 YAŞINDA OLMALI

Yıllardır göremiyor... Ukraynalı Roksolana Dayıoğlu daha 3 yaşındayken Türk olan babası ile Ukraynalı annesi ayrıldı. Baba, çekip gitti! Minik kız o zamanlar annesiyle bir başına kaldı... Roksolana şimdi ise 19 yaşına bastı... Baba hasretiyle yanıp tutuşan genç kız, Türkçeye her zaman ilgi duydu. Üniversite seçimini de buna göre yaptı. Eğitimi için Kiev Ulusal Taras Shevchenko Üniversitesi Filoloji Enstitüsü Türkoloji Bölümünü tercih etti. Dayıoğlu, kısa süre önce ise Yunus Emre Enstitüsü'nce düzenlenen Uluslararası Türkoloji Yaz Okulu kapsamında İstanbul'a geldi. Böylece genç kız, 16 yıldır görmediği babasını bulma şansını da yakaladı. Eğitim aldığı süreçte babasını bulmak isteyen Dayıoğlu, ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'ten de yardım istedi. Türk arkadaşlarının kendisine "Hürrem Sultan" diye hitap ettiklerini belirten, Ukraynalı Türkçe bildiği kelimelerin "baba" ve "Türkiye" olduğunu ifade etti. 


NEVŞEHİRLİ! 

Bu süreçte babasını bulmayı umut eden Roksolana "Annem hep babamla ilgili iyi şeyler anlattı. Bende babamla küçükken çekilen bir fotoğrafım da var. Babam Nevşehirli. Facebook'ta iki yıl önce babamı buldum ancak mesajlarıma cevap alamadım. Babam şu anda 60 yaşlarında olmalı. Bir amcam ve halam varmış. Herkesin yardımına ihtiyacım var. Aile her insan için hayatının çok önemli bir parçası. Babam ve akrabalarımla tanışmak istiyorum"dedi.

Ve Mutlu son -
Tam 16 yıllık özlem son buldu ve Nevşehirli Baba Rafet Dayıoğlu kızı 
Roksolana ile İstanbul da kavuştu.

Kaynak:
Takvim

İZMİRPORT