Aksaray’da dün gece yarısı köyün sokağında av tüfeği ile öldürülmüş olarak bulunan Cüneyt Baştuğ’un Katil zanlısı Selçuk Ç.’ın Cüneyt Baştuğ’u annesiyle ilişkisi olduğu gerekçesi ile öldürdüğü belirlendi.

 Olay dün gece Aksaray’ın merkeze bağlı Çağlayan Köyü’nde meydana gelmişti. 31 yaşındaki Cüneyt Baştuğ av tüfeği ile öldürülmüş olarak sokakta bulunmuştu. Olayın ardından olay yerine gelen Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olay yerinde geniş çaplı inceleme ve araştırma yaptı. Cinayeti çözmek için hemen 5 ayrı ekip kuran jandarma, köyü adeta abluka altına aldı. Yapılan araştırma ve soruşturmaların ardından gece yarısı Ercan Ç., Selçuk Ç., Kıymet Ç., Güllü Ç., Dursun Ç. ve Şengül Ç.’ı şüpheli olarak gözaltına aldı. Şüpheliler sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı’na getirilirken, şüphelileri çapraz sorguya alan jandarma ekipleri 1 saat içinde cinayeti çözdü.

Cinayeti Selçuk Ç. (17)’nin işlediği tespit edilirken, verdiği ifadesinde annesi Şengül Ç.’la aynı köyde yaşayan ve çiftçilik yapan Cüneyt Baştuğ’un ilişkisi olduğunu öğrendiği, bunun üzerine Cüneyt Baştuğ’u av tüfeği ile öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Zanlı Selçuk Ç. jandarmadaki ifadesinin ardından bugün Aksaray Adliyesi’ne getirilirken, zanlının Halası Güllü, kardeşi Kıymet, babası Ercan, annesi Şengül ve köyün bekçisi Dursun Ç.’ın da işin içinde bulundukları gerekçesi ile ifadelerinin ardından adliyeye getirildi. Zanlının bedensel engelli babası Ercan Ç. engelli aracı ile Adliyeye getirildi.