Bugün Nevşehir Kale mahallesinde yaşanılan ve göçük altında kalan Hasan Öğütalan isimli vatandaşımızın hayatını kaybettiği haberini öğrendiğimizde büyük şok yaşadık.Zira bundan tam 18 gün önce Hasan Öğütalan isimli aynı şahıs bir eski evde göçük altından yaralı olarak kurtarılmış ve FİB Haber Merkezi olarak Uyarımızı yapmıştık.Fakat ne yazık ki bu olaydan hiç ders alınmadığını ve aradan geçen 18 gün içinde hiçbir tedbir ve önem alınmadığını görüyoruz.

FİB Haber Uyarmıştı…!

Ne büyük acı ki,Tam 18 gün öncesinde 05 Ekim 2012 Cumartesi günü ilk kez FİB Haber sitemizde duyurduğumuz bir haberde,Nevşehir in  Memiş Bey mahallesi Katipoğlu sokaktaki bir eski evin beyaz taşlarını almak isterken göçük altında kalan ve yaralı olarak kurtarılan Hasan Öğütalan  isimli vatandaşımızı haberlerimize taşımıştık. Bugün hayatını kaybeden Nevşehirli vatandaşımız Hasan Öğütalan  Ne yazık ki bu sefer o kadar şanslı değildi ve bu kez yine aynı olayı yaşadı ve eski bir evde göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Yaşanılan bu olay sonrasında 5 Ekim tarihinde yaptığımız o haberde Yetkilileri uyarmıştık ama ne yazık ki geçen 18 gün içinde hiçbir tedbir alınmamış olması ve kontrollerinde yapılmayışı bu acı olayı da beraberinde getirdi.

FİB Haber Merkezi olarak daha önceden uyarmış olmamıza rağmen hiçbir önlem tedbir alınmamış olması ve hiçbir kontrol yapılmamış olması şimdi telafisi olmayan bir neticeyle sonuçlanırken illaki birisinin hayatını kaybetmesi ölmesi mi gerekiyor ? Sorumlular Bunun vicdani muhasebesini mutlaka yapmalılar. Fakat hiçbir zaman giden can tekrar gelmeyecek.

Nevşehirli Yetkilileri Uyarmıştık… Ama Yine Ders Almadık…

FİB Haber Merkezimiz Bakın 5 Ekim de yaptığı o haberde bugün hayatını kaybeden aynı şahsın o tarihte yaralı olarak kurtarılması sonucunda yetkilileri şöyle uyarmıştık:”

 

Nevşehir de Göçük altında Kalan 1 Vatandaşımız Yaralandı

FİB Haber Merkezi olarak Edindiğimiz bilgilere göre Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde Memiş Bey mahallesi Katipoğlu sokaktaki boşalttığı kendisine ait evin eski beyaz taşlarını almak için yaptığı çalışma sırasında oluşan göçük nedeniyle uçan evin taşları arasında kalan bir vatandaşımız Ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

FİB Haber Merkezi olarak Edindiğimiz bilgilere göre Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde Memiş Bey mahallesi Katipoğlu sokaktaki boşalttığı kendisine ait evin eski beyaz taşlarını almak için yaptığı çalışma  sırasında oluşan göçük nedeniyle uçan evin taşları arasında kalan bir vatandaşımız Ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Olay sonrasında İtfaiye,Polis ve İl Afet ekipleri gelerek incelemelerde bulundular.

 

Göçük altında kalan 1 Yaralı vatandaşımızın hayati tehlikesi olmadığı fakat ayağında kırıkların oluştuğu bilgisine ulaştık.

Bugün öğleden sonra 13:30-14:00 saatleri civarında meydana gelen olayda uçan eski evin taşları altında kalan kişinin Öğütalan soy isimli bir vatandaşımız olduğu belirtildi.

Kendisine geçmiş olsun diyor bu tür olayların bir daha yaşanmaması için Gerekli tedbirlerin alınmasını ve kontrollerin yapılmasını diliyoruz.

 

Öte yandan Nevşehir Belediyesi tarafından yürütülen  "Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki yeni yerleşim bölgelerine taşınan vatandaşların boşalttıkları eski binaların yıkımına Nevşehir Belediyesi tarafından devam ediliyor.

Haber Kaynağı: FİB Haber

 

İşte o habere ulaşmak için tıklayın:

http://www.fibhaber.com/ozel-haber/nevsehir-de-gocuk-altinda-kalan-1-vatandasimiz-yaralandi-h1151.html