Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer tarafından çelenk konulması , saygı duruşu ve daha sonra İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törenlere Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma  Kıdemli Albay  Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın yanı askeri erkan ve daire müdürleri çok sayıda öğrenci  katıldı. 

 

Nevşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları  daha sonra  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 no lu çim sahada devam etti.

 

Buradaki kutlamalarda Nevşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü, çeşitli marşlar seslendirdi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik ve Taekwando ekipleri gösteriler sundu.

 

4X4 Bayrak yarışı ve halat çekme yarışması ile devam eden kutlamalarda, kaşık ebinin gösterisi ilgiyle izlendi.

 

Kutlamalarda daha sonra Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasının yanı sıra Badminton, Hentbol, Voleybol, Masa Tenisi ve Basketbol branşlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma  Kıdemli Albay  Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından verildi.