Nevşehir Oto Galericileri otomobil almayı veya değiştirmeyi düşünenler için 2. elde çok uygun bir döneme girildiğini belirtti.

"Özellikle kurların yükselmesi sıfır araçların fiyatlarını çok yükseltti. Dolayısıyla vatandaş mecburen ikinci ele yöneldi. Şu anda 2. el oto almanın tam zamanı" dedi.

Sıfır araç satışlarında ciddi bir düşüş bulunduğuna dikkati çeken Nevşehirli Galericiler, "Ana bayilerin bile ağırlıklı satışları 2. el araçlar. Özellikle otomobil almayı veya değiştirmeyi düşünenler için 2. elde çok uygun bir döneme girdik. Sıfır araçlarda birkaç aydır devam eden fiyat artışları bir süre sonra ister istemez ikinci el fiyatlarına da yansıyacak. Vatandaşların bu alım fırsatını kaçırmamaları tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Tüketicinin tek kaygısı aldıkları araçların güvenli olup olmadığı ya da satıcının sözlerinde durup durmadığıydı. Ancak burada verilen ekspertiz ve değişim garantisi sayesinde vatandaş gönül rahatlığıyla aracını alıyor.  Tüketici 2. el araçların fiyatlarının şu anda çok uygun olduğunu ancak yakın bir zaman içerisinde sıfır araç fiyatlarına endeksli olarak yükselişe geçeceğini görüyor. Dolayısıyla şu anki uygun fiyat avantajını kaçırmak istemiyor. Satışlarımızdaki artışta bu durumunda büyük etkisi var."