Zanlının otomobil ve evinde yapılan aramada Japon turistlere ait para ve fotoğraf makinesini buldu. Zanlının turistlerden gaspettiği çantayı da Ortahisar yakınlarında yaktığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak 3 gündür aranan 50 UN 017 plakalı kırmızı renkli otomobil Ürgüp'te polis tarafından durdurularak Fatih U. gözaltına alındı. Zanlı Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Zanlı burada yapılan sorgusunda olayı tüm yönleriyle ayrıntılı olarak anlattı. F.U'nun Gülşehir'de yapılmakta olan bir barajda iş makineleri tamir ve bakımı işiyle uğraştığı öğrenildi.

Şahıs yapılan sorgulamasında olay anında yalnız olduğunu belirterek; "İki Japon turiste Zemi Vadisi'nde bisikletleriyle giderken hafifçe çarptım. Çarpınca bana el kol hareketleri yaparak taş attılar, bağırdılar. Arabadan indim, tartışmaya başladık. Biri çevrede bulunan bir dal parçasıyla bana vurdu. Ben de yanımdaki bıçağı çekip sallamaya başladım. Bıçak birinin vücuduna değince kan geldi. Kanı görünce kendimi kaybettim. Ondan sonrasında bıçaklamaya başladım. Diğeri de bana saldırdı. Bana taş attılar. İyice sinirlendim. Bıçağı her ikisine de rastgele sallamaya başladım." diyerek olayı anlattığı öğrenildi.

HABER: www.avanosgazetesi.com (Metin Yıldırım)

Japon turistlere saldıran gerçek cinayet zanlısı suçunu itiraf etti


Nevşehir'de iki bayan Japon turiste saldırı olayında, cinayetin gerçek zanlısı yakalandı. Polisin yol kontrolünde yakalanan zanlı F.U., suçunu itiraf etti.


Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde meydana gelen saldırıda; olayın zanlısı olarak daha önce M.V.D. gözaltına alınmış, dün de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Polis, olayda kullanılan 50 UN 017 plakalı kırmızı otomobil ile bıçağın bulunamaması üzerine araştırmalarını derinleştirerek sürdürdü. Yapılan çalışma sonrasında dün gece saatlerinde Ürgüp’te karayolunda seyir halindeki kırmızı renkli Şahin marka otomobil asayiş ekipleri tarafından durduruldu. Araçta bulunan sürücü F.U.'nun (24) yüzünde çizikler olması, ses ve hareketlerinde farklılıklar gözlenmesi üzerine şahıs şüphe üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Nevşehir Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de ilçe emniyetine gelmesi sonrasında yapılan ilk sorguda söz konusu şahıs, Japon turistlere saldırdığını itiraf etti.


Bunun üzerine zanlı F.U. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada yapılan detaylı sorgulamada aracın olayda kullanılan araç olduğu tespit edildi. Şahıs yapılan sorgulamasında olayı kendinin tek başına işlediğini belirterek; “İki Japon turist Zemi Vadisi’nde bisikletleriyle giderken onlara hafifçe çarptım. Çarpınca bana el kol hareketleri yaptılar. Bana taş attılar, bağırmaya başladılar. Arabadan indim, tartışmaya başladık. Biri çevrede bulunan bir dal parçasını aldı, bana vurdu. Ben de yanımdaki bıçağı çekip sallamaya başladım. Bıçak birinin vücuduna değince kan geldi. Kanı görünce kendimi kaybettim. Ondan sonrasında bıçaklamaya başladım. Diğeri de bana saldırdı. Bana taş attılar. İyice sinirlendim. Bıçağı her ikisine de rastgele sallamaya başladım.” dediği öğrenildi. 


Zanlı F.U ifadesinde olay sonrasında Japon turistlerin çantalarını alarak olay yerinden uzaklaştığını, içindeki değerli eşyaları ve paraları aldıktan sonra Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde boş bir arazide yaktığını, üzerindeki kanlı gömlek ile bıçağı Avanos ilçesine geçerek Kızılırmak'a attığını söylediği bildirildi. 


Olayın zanlısı F.U’nun Gülşehir ilçesinde yapımı devam eden bir barajda iş makineleri tamir ve bakımı işiyle uğraştığı belirlendi. 


Öte yandan Avanos’tan geçen Kızılırmak’ta balık adamlar, bıçak ve gömleği arama çalışması başlattı.