NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun emektar isimlerinden biri de Kuaförlük kursu öğretmeni Serap Dalkılıç.

1994 Yılından itibaren kuaförlük kursu öğretmenliğine başlayan ve o günden bu yana Nevşehir’de görev yaptığı süre içerisinde yüzlerce kursiyer yetiştiren Dalkılıç, bu süre içerisinde bin 500’e yakın kuaförü yetiştirdi.

İlk olarak Manisa Turgutlu’da göreve başlayan ve ardından son 13 Yıldır Nevşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kuaförlük kurslarında öğretmen olarak görev alan Serap Dalkılıç, 23 yıl süresince ilimizde 16-40 yaş arasındaki kursiyerlerin mesleğe ilk adımlarında önemli ölçüde pay sahibi oldu.

55 Yaşında bile kursiyerinin bulunduğunu kaydeden Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Kuaförlük Kursu Öğretmeni Serap Dalkılıç, kursiyerleri arasında zaman zaman çeşitli nedenlerle ülkelerinden ayrılıp Türkiye’de barınmak durumunda olan İran, Irak ve Afganistanlılarında yer aldığını belirtiyor.