Ekim döneminin değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısı Vali Mehmet CEYLAN başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Nurettin ATEŞ, ilçe kaymakamları ve yatırımcı kuruluşların müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali CEYLAN;

2015 yılı Yatırım Programlarının uygulanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 21. Maddesi, İl Koordinasyon Kurullarının yılda 4 kez yapılmasını öngörmektedir. Bildiğiniz gibi 2015 1. Dönem toplantısını 21 Ocak tarihinde, 2. Dönem Toplantısını 15 Nisan tarihinde, 3. Dönem toplantısını 9 Temmuz tarihinde yapmıştık. Bugün ise 4. Dönem toplantısını icra etmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor. Toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum.
Dönem içinde karşılaşılan ve karşılaşılması muhtemel aksaklıkların ve koordinasyon gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarımızca bugün burada dile getirilerek önlem alınması gerekmektedir.

Bugün mevcut yatırımlarımızın yanı sıra, gelecek yıl yapılmasını uygun bulduğumuz yatırım tekliflerinin oluşturularak strateji belirleme ve yatırım tekliflerini önceliklendirme çalışmalarını yapmamız gerekiyor. Ayrıca bu yatırım teklif taslaklarını Valilik görüşüyle üst kuruluşlarımıza sunulacak hale getirmemiz ve akabinde üst kuruluşlara sunarak bunların 2016 Yılı Yatırım Programına alınması için takibini yapmamız bizim en önemli görevimizdir. Bu konunun
üzerinde durmanızı önemle rica ediyorum.

Değerli Koordinasyon Kurulu Üyeleri,

Yatırımcı kuruluşlarımızdan alınan Kuruluş Dönem Raporları ve Yatırım Projeleri İzleme Raporları doğrultusunda hazırlanan Dönem Değerlendirme Raporunda toplam 256 projenin bulunduğu görülmektedir.

Bu projelerden 87’si tamamlanmış, 148’i devam etmekte, 14 proje ihale aşamasında, 7 projeye ise hiç başlanılamamıştır.

İlimizde yürütülen projelerin toplam parasal tutarı 891 milyon 970 bin 609 TL’dir. Önceki yıllarda 229 milyon 437 bin 128 TL harcanmış, yılı ödeneği 204 milyon 087 bin 370 TL olup, dönem sonu harcaması ise 93 milyon 007 bin 678 TL olarak gerçekleşmiştir.

Değerli Kurul Üyeleri, yatırımlarımızın temel amacı, vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu artırmaktır. Bu açıdan yatırımcı kuruluşlarımızın 2015 yılı programları gereği, yıl içinde bitirmeleri gereken projelerini, elbirliği ve dayanışma içerisinde mutlaka sene sonuna kadar tamamlamalarını, 2016 yılma sarkıtmamalarını rica ediyorum. Kurulularımızın yatırımlarını gerçekleştirme sürelerinde karşılaştıkları sıkıntı ve sorunlarını en kısa sürede gidermelerini, gideremedikleri takdirde Valiliğimizi mutlaka bilgilendirmelerini istiyorum.

Kuruluşlarımızın koordinasyon içinde başarılı çalışmalar yapacağına inanıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve 2015 yılının yatırımlarımız açısından verimli bir yıl olarak tamamlanmasını diliyorum.ifadelerinde bulundu

Sayın Valimiz Mehmet CEYLAN’ın konuşmasının ardından sırasıyla yatırımcı kurumların müdürleri yatırım faaliyetleri hakkında Koordinasyon Kurulu üyelerine bilgi sundular. Toplantı, koordinasyon gerektiren hususların değerlendirilmesi ile son buldu.