Nevşehir Belediyesi’nin fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif  bir şekilde çalışma yapanların desteklenerek, özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmak amacıyla bu yıl 5. si düzenlenecek Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması için başvurular , 17 Eylül Çarşamba günü sona eriyor.

 

Yarışma konusunun  ‘Manzara’  olarak belirlendiği 5. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf Yarışmasına katılmak isteyenler eserlerini 17 Eylül Çarşamba günü saat 23.00’a kadar JPEG formatında 300 dpi çözünürlükte, kısa kenarı en az 2048 piksel boyutunda, fotoğraf boyutu 4 Mb'tan büyük olmayacak şekilde  http://www.tfsfonayliyarismalar.org/anasayfa.asp  adresine yükleyerek yarışmaya katılabilme hakkı kazanacaklar.Yarışmaya eserlerin Baskı, CD/DVD veya e-mail ile katılımları ise  kabul edilmeyecek.

 

Merkezi İngiltere’de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu(FİAP)’nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF)’nun da katkı sağladığı 5. Kapadokya Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına katılım için amatör veya profesyonel fotoğraf sanatçısı olma şartı ise aranmıyor.

 

Birinci olacak eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncüye de Bronz Madalya’nın ödül olarak verileceği 5. Uluslar arası Fotoğraf  Yarışması’nda ayrıca 3 mansiyon ödülü verilecek.

 

İLK KEZ ÖZEL ÖDÜLLER VERİLECEK

 

5.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında bu yıl ilk kez özel ödüllerde verilecek. Yarışmada  En İyi Kapadokya Fotoğrafı Özel Ödülü elde edecek eser sahibine  3000 TL ,   2. olacak eser sahibine  2000 TL ve 3.lüğü elde edecek eser sahibine de  1000 TL para ödülü verilecek.  Jüri değerlendirmesi ile yarışma sonunda yapılacak sergileme için de 30 fotoğraf belirlenecek ve eser sahiplerine de eser başına 100 TL ödül takdim edilecek.  FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü  ise toplamda en fazla eseri sergilenen fotoğrafçıya verilecek.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı   Prof. Mustafa Arslan, Erciyes Üniversitesi Gezil sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi  Doç. Hakan Pehlivan, Nevşehir Müze Müdürü   Ertuğrul Murat  Gülyaz ve Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı  Doç. Dr. Osman Ürper’ in seçici kurul üyeliğini yapacağı 5.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına katılan eserler 20 Eylül 2014 Cumartesi günü değerlendirilecek. Yarışmada dereceye giren eser sahipleri de , 22 Eylül 2014 Pazartesi günü açıklanacak.

 

5.  Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödülleri, 13 Ekim 2014 Pazartesi günü düzenlenecek sergi ile birlikte tören ile verilecek.