Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İlimizde yapılan “Ufka Yolculuk 7. Bilgi ve Kültür Yarışması Ödül Töreni”ne katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı projesi kapsamında İlimizde sekretaryalığını yapan Hasan Emmi ve Çevre Kültür Derneğitarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen‘Güzel Ahlak’ temalı Ufka Yolculuk Kitap Okuma Bilgi ve Kültür Yarışmasına, Nevşehir’den yaklaşık 4000 kişi katılmak için kayıt yaptırmıştı. 2 aşamalı yapılan sınavda 1800 öğrenci barajı geçti ve daha sonrada okullarda yapılan sınav sonrası da 30 öğrenci ödül almayı hak kazandı.   
Bu anlamda, Nevşehir Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen program;Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an ı Kerim tilaveti ile başladı ve yarışmanın amacıyla ilgili sunum ile devam etti. 
Ardından, Hasan Emmi Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Atilla Uğur, gerek Nevşehir Gerek Türkiye ayağındaki yarışmanın formatını, faydasını, gereğini ve Güzel Ahlak’ın önemi hakkında konuşmasını yaptı. 
Vali Aktaş, yarışma konusu olan Güzel Ahlak’ın gençlik için çok önemli olduğunu vurgulayarak, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere, yarışmaya katkı ve destek sağlayanlarateşekkür etti.
Program sonunda İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorinde dereceye giren 30 öğrenciye ödülleri, Vali İlhami Aktaş tarafından takdim edildi.
    Programa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, Hasan Emmi Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Atilla Uğur, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.