Uçhisar Belediye Başkanlığı ve Enderun Eğitim Vakfı iş birliği ile düzenlenen “Sivil toplum ve Müslüman kardeşliği” konulu konferansa konuşmacı olarak Abdurrahman Dilipak katıldı.

Uçhisar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Göynük Belediye Başkanı Recep Özbek ,Eski Sulusaray Belediye Başkanı İbrahim Pekşen ile çok sayıda Uçhisarlı vatandaş katıldı.

Konferans Uçhisar Lütfiye Hatun Camii (Çarşı Merkez) İmamı Ali Şeker Hoca’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış ve selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye ilk olarak gelen, Enderun Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Aydoğdu’nun ardından konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü ise Dilipak’a ve Uçhisarlılar’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen araştırmacı, yazar, ressam, düşünür Abdurrahman Dilipak “Sivil toplum ve Müslüman Kardeşliği” konusunda bilgiler verdi. Dilipak, dünyanın her köşesinde yaşayan müslümanların tümünün kardeş olduğunu ve aynı Allah’a ve Resul’e iman edenlerin tek bir ümmet olduğunu, ayrıca müslümanların aralarındaki sorunları istişare ve şurayla gidermeleri gerektiğini belirtti. Konferansın sonunda Başkan Süslü, Dilipak’a seccade hediye etti. Daha sonra Belediye hizmet binasına geçen Abdurrahman Dilipak ve beraberindekiler belediye hizmetleri ve Başkan Süslü’nün Uçhisarla ilgili projeleri hakkında bilgi aldı.