NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Acıgöl ilçesinde bulunan OSB’de şuan aktif 9 fabrikanın olduğunu belirten Başkan Ertaş, bu fabrikaların gıda ve cips üzerine faaliyet gösterdiklerini Söyledi.

Bölgeye yatırımcıları beklediğine değinen Ertaş, konum itibari ile çok güzel bir alana yapılan OSB’nin yakında yatırımın üssü olacağını belirtti.

OSB’nin gelişmesiyle sanayinin ihtiyaç duyacağı teknik ve ara elaman ihtiyacının karşılanması için birçok okulun Acıgöl’de açılacağını da belirten Acıgöl belediye Başkanı Ertaş endüstri meslek liseleri ve teknik eğitim veren meslek yüksek okullarının da burada açılacağını söyledi.

Acıgöl’de yerleşimin çok eski olduğunu belirten Başkan Ercan Ertaş, “Acıgöl’e 8 kilometre mesafede bulunan Hititlerden kalma yazılı kayamız var, Türkmen Aşiretleri  de bin 500’lü yıllardan itibaren buralara yerleşmeye başlamış. Çünkü Acıgöl ve çevresi su ve kuş cennetiymiş ancak geçen yüzyıllar içerisinde bu su kaynakları yok edilmiş. Biz gerekli çalışmaları yaparak Acıgöl’ün yeniden hayat bulması için bütün gayret ve çabamızı göstereceğiz. Bölge doğal  sit alanı olduğu için el deydiremiyoruz ancak bu konuda bir koruma çalışması da yapılmıyor. Bölge kaderine terk edilmiş durumda ancak bir çare bularak bu kuş cennetini yeniden hayata döndürmek istiyoruz” dedi.