NEVŞEHİR(MHA) 1999 yılından beri Nevşehir’de aktif bir sendikacılık yürüten Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı’nın Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili adayı olacağının duyulması Nevşehir’de heyecan yarattı.

Nevşehir’de memur sendikacılığının tanımını adeta yeniden yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, sendika başkanı olduğu günden bu güne kadar Nevşehir’in sorunlarına en çok eğilen isim olarak biliniyor.

Nevşehir’de içme suyu probleminden yaya geçidi problemlerine, öğrenci yurt sorunlarından okullardaki eksikliklere kadar her konuya çözüm üreten bir isim olarak bilinen Uğur’un Türkiye gündemine oturan telefonlardaki sabit ücretin kaldırılması ve kredi kartı aidatlarının kaldırılması konularında da başarısı bilinen bir gerçek.

Nevşehir’de düzenlenen şehit ve bayrak mitinglerinde de imzası bulunan Mustafa Uğur’un, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi bayramlarda okullarda düzenlediği etkinlikler, her yıl şehit mezarlarını ziyaret ederek Türk Bayrağı’nı göndere çekmesi, milliyetçi söylemleri ve bu konuda düzenlediği konferanslar ise Milliyetçi Hareket Partisi tabanında büyük teveccüh görmesine en büyük etken.

Yıllardır Nevşehir’de ithal aday ile milletvekilli çıkaramayan MHP’nin Nevşehir’in öz evladı olan Mustafa Uğur ile milletvekilliği hasretine son vereceği de Nevşehir halkı tarafından sık sık dile getirilen bir konu olarak ortaya çıkıyor.