Ahiler Kalkınma Ajansı mali ve teknik destek programları ile ilgili çalışmalarının  yanı sıra sorumluluk bölgesinde bulunan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde faaliyet gösteren kamu kurumları , özel sektör kuruluşları, akademik çevreler ve sivil toplum kuruluşları gibi yerel aktörlere yönelik tanıtım çalışmalarını da sürdürüyor.   

 

                Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi bu kapsamda, 10 Ekim 2012 Çarşamba günü ,11 Mart 2010 tarihinden beri Niğde’de faaliyet gösteren Niğde Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu’na ve resmi üyelerine Ahiler Kalkınma Ajansı’nın yapısı, görevleri ve verdiği destekler ile yeni teşvik sistemi hakkında detaylı bilgi verdi.

 

                Ahiler Kalkınma Ajansı adına sunumu gerçekleştiren Niğde Yatırım Destek Ofisi uzmanı Serhat Taşdemir toplantının ilk bölümünde Ajans’ın yapısı, vizyonu, misyonu ve organları hakkında bilgi verdi. Taşdemir,  daha sonra TÜMSİAD  üyelerine, Ajans’ın daha önce teklif çağrısına çıktığı mali destek programlarının amaçları, öncelikleri, bu kapsamda bölgede hangi projelerin desteklendiğini anlattı.

 

               Toplantının  ikinci bölümünde ise Haziran ayında yayımlanarak yürürlüğe giren yeni teşvik sistemi hakkında üyelere bilgi verildi. Uzman Serhat Taşdemir konuşmasında “19 Haziran 2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren yeni teşvik sisteminde Kalkınma Ajansları genel teşvik sistemi kapsamına giren yatırım konularına yönelik teşvik belgesi düzenlenmesi konusunda yetkilendirildiğini,bu yeni düzenlemeyle yatırımcılarımızın daha önce Ankara’ya yapmaları gereken genel teşvik uygulamaları kapsamındaki başvurularını Niğde’de yer alan Ahiler Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi’ne yapabileceklerini” belirtti.

    

                Taşdemir, ayrıca “Bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik yatırımlar kapsamındaki teşvik belgeleri için başvuruların Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü’ne yapılması gerektiğini ancak Niğde Yatırım Destek Ofisimizin ve diğer illerdeki Yatırım Destek Ofislerinin bu kapsamdaki teşvik belgeleri başvurularının hazırlanarak Ekonomi Bakanlığı’na iletilmesi aşamasında yatırımcılara teknik destek sağladıklarını ve yatırımcıların yatırım öncesi muhakkak Niğde Yatırım Destek ofisine danışmaları gerektiğini” de sözleriene ekledi.

 

                Niğde TÜMSİAD Şubesi Başkanı Gül Ali YILDIRIM ise, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın bölgenin sürdürülebilir kalkınması için gerçekleştirdiği çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirtti.