NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir’de 01 Kasım Erken genel seçiminde kimleri aday gösterecek?, 7 Haziran seçimlerindeki adaylardan kimler yeniden aday olabilecek?, söz konusu aday listesi hangi kriterlere göre belirlenecek?. İşte bu soruların yanıtı kısa da olsa Tanrıver’in açıklamalarında gizli.

AK Parti Genel Merkezine topu atan ve Nevşehir’de yapılacak olan anket çalışmalarının yanında teşkilat ve şehrin ileri gelenlerinin de görüşleri doğrultusunda Parti genel merkezine iletilecek olan kanaatin söz konusu aday listesinin belirlenmesinde büyük etkisi olması bekleniyor.

Temayül Yok …

7 Haziran seçimleri öncesinde Nevşehir’de teşkilat ve STK temayülü yapan AK Parti bu dönemde temayül çalışması yapmayacak. Parti genel merkezinde Nevşehir’den ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarının yanında Gençlik ve Kadın kolları başkanlarının da katıldıkları oldukça detaylı bir çalışma yapıldığını, bu toplantıda aday adayı listesi konusunda toplantıya katılanların görüşlerinin de alındığını ifade eden AK Parti İl Başkanı M. Ali Tanrıver, 7 Haziran sonrasında başlatılan anket çalışmalarının da halen devam ettiğini, anket sonuçlarının Nevşehir’de açıklanmayıp direkt Parti genel merkezine gönderileceğini de dile getirdi.

Aday Listesinde Kimler Değişecek?

Parti genel merkezinde kurulan komisyonunun gerek duyduğunda ilimizdeki teşkilatlardan, STK’lardan görüş alabileceğini de söyleyen AK Parti İl Başkanı Tanrıver’e göre 7 Haziran adaylarından biri de, ikisi de, tamamı da değişebilir.

Nevşehir’de hedeflerinin yeniden 3 Milletvekilliğini de kazanmak olacağına da vurgu yapan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Tanrıver, erken genel seçiminin uzlaşmaz tutumuyla tamamen MHP’nin bir eseri olduğunun da altını çizdi.